Garvede expats giver tips til nye, og DR leverer letlæste nyheder

På dansk siger man, at gode råd er dyre, men nu udkommer de en gang om måneden i et gratis magasin, hvor garvede expats giver tips til de nye. Gratis er også DR’s nye side, hvor man kan læse og lytte til danske nyheder i et enkelt sprog og få forklaringer af svære ord.

Grafik: Astrid Reitzel.

Expat Insiders liste over de bedste og værste steder at slå sig ned som expat (udlænding bosat i Danmark, red.) indtager Danmark en førsteplads, når det kommer til work-life balance, men en bundplacering, når det gælder ’Ease of Settling in’. Den sidsteplads vil en gruppe expats og danskere nu forsøge at rette op på med det nye magasin The International. Det er målrettet expats i Danmark, og spalterne er fyldt op med garvede expats’ gode råd til de nye i folden. Magasinet udkommer en gang om måneden og kan også læses online her.

Ifølge The International selv vil bladet blandt andet fokusere på emner som kulturel tilpasning, sprog, mad og livsstil.

Følg med i de danske nyheder med læs let-artikler

Lige så svært som det er at finde sig til rette i Danmark, lige så stor en udfordring kan det være at følge med i landets nyhedsstrøm, hvis ikke man mestrer det danske sprog. Med en befolkning, der kun tæller lige over fem millioner mennesker, er der nemlig ikke mange internationale medier, der dækker dansk politik og samfund. Og danske medier med nyheder på engelsk er lige så svære at finde. Men nu bliver den udfordring måske en smule lettere.

Danmarks Radio har lanceret nyhedssiden DR Ligetil, som er målrettet de 600.000 danskere, der har sværere ved at læse end gennemsnittet. Her kan man få samme nyhedsoverblik som på dr.dk, men med en markant forskel: Artiklerne er skrevet i et enklere sprog, og de svære ord er markeret med blå. Hvis man holder musen over ordet, kommer en definition op i en boble. Samtidig kan man få læst artiklerne højt, så man hører ordene, samtidig med at man læser.