Omnibus prik

Hvad betyder det for dig, hvis der bliver storkonflikt?

Senest på tirsdag i næste uge får du svar på, hvordan du som medarbejder på AU bliver berørt af en eventuel storkonflikt. Enkelte medarbejdergrupper er udtaget til konflikt, blandt andre gartnerne i Universitetsparken, dyrepassere ved Klinisk Medicin og ansatte i køkkener og kantiner drevet af AU.*

Gartnerteamet i Universitetsparken er blandt de medarbejdere, der allerede er udtaget til at strejke i tilfælde af storkonflikt fra 4. april. Foto: Maria Randima.

 

Overblik

AU HR har lavet en temaside om overenskomstforhandlingerne 2018. Her kan du se, hvilke strejkevarsler, der omfatter AU-ansatte og læse mere om, hvordan en eventuel konflikt påvirker dig som medarbejder.

  • AU HR's temaside om OK18 (opdateret 15.10.2018: linket er dødt og derfor fjernet fra siden).

 

Ansatte i køkkener og kantiner drevet af AU*, gartnere ved Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus og i Universitetsparken, dyrepassere ved Klinisk Medicin, specialarbejdere og rengøringsassistenter, der arbejder på Nordre Ringgade 1 og tandteknikere ansat på AU er blandt dem, der skal i strejke, hvis en storkonflikt bliver en realitet fra 4. april.

Desuden er medlemmer af Dansk El-Forbund, som arbejder på Tandlægeskolen og medlemmer, der arbejder som håndværkere, og som er organiseret i Dansk El-Forbund, omfattet af de strejkevarsler, der indtil nu er sendt ud. De øvrige nævnte er organiseret i enten Dansk Metal, 3F eller Serviceforbundet. 

Hvem der alt i alt bliver berørt, hvis en eventuel storkonflikt bliver en realitet, kan du få overblik over senest tirsdag i næste uge, hvor de faglige organisationer forventes at have sendt de sidste strejkervarsler for udvalgte faggrupper. 

Hvad med HK'erne? 

HK'ere ansat på AU er ikke omfattet af konflikt, da AU ikke er på listen over arbejdspladser, hvor HK'ere skal i strejke i tilfælde af konflikt. 

Og akademikerne på AU?

Aarhus Universitet optræder heller ikke på en oversigt over statslige arbejdspladser, som er udtaget til konflikt af Akademikerne, og derfor skal akademikere ansat på AU altså heller ikke strejke.  

  • Akademikerne: Liste over statslige arbejdspladser udtaget til konflikt (opdateret 15.10.2018: linket er dødt og derfor fjernet fra siden).

Strejkevarslerne kan blive mødt med lockout fra Moderniseringsstyrelsen, som er arbejdsgiver for statens ansatte.

* Rettelse: Det fremgår nu af AU HR's side om OK 2018, at der er tale om 13 ansatte på Science and Technology, som er organiseret i 3F (økonomaer, professionsbachelorer i ernæring og sundhed, kliniske diætister, instruktionsøkonomaer, køkkenledere, ernæringsassistenter, kokke, koge- og smørrebrødsjomfruer, catere og elever).