Omnibus prik

Jesper Petersen (S) bliver ny uddannelses- og forskningsminister

Statsminister Mette Frederiksen (S) ændrer her til formiddag i regeringens sammensætning. Det sker, efter at Joy Mogensen har valgt at træde tilbage som kulturminister og kirkeminister. Ane Halsboe-Jørgensen udpeges som ny kulturminister og kirkeminister, mens Jesper Petersen bliver ny uddannelses- og forskningsminister.

Ny uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S). Foto: Socialdemokratiet

Statsminister Mette Frederiksen præsenterer kl. 11 i dag to nye ministre på Amalienborg. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. Ændringerne i regeringen sker som følge af, at Joy Mogensen (S) søndag offentliggjorde, at hun trækker sig som kulturminister og kirkeminister.

Det bliver nuværende uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, der overtager nøglerne til Kulturministeriet og Kirkeministeriet.  

Hendes plads i Uddannelses- og Forskningsministeriet overtages af Jesper Petersen, der siden 2019 har været politisk ordfører for Socialdemokratiet. 

Jesper Petersen er 39 år og uddannet bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet i 2007. Herefter blev han valgt til Folketinget som kandidat for SF. Siden skiftede han til Socialdemokratiet, som han har repræsenteret i Folketinget siden 2013. 

Statsministeriet oplyser, at der af hensyn til situationen i Afghanistan ikke sker overdragelser af ministerierne i dag. De vil blive gennemført på et senere tidspunkt.