Sælges: 2000 brugte festivalstole

Arrangørerne bag årets Kapsejlads sælger i denne uge 2000 brugte, men velfungerende festivalstole, som blev fundet i Universitetsparken efter sejladsen. Priserne er SU-venlige.

Står der ’indkøb af festivalstol’ på to-do-listen inden sommerens festivaller, var det måske en idé at lægge vejen forbi Medicinerhuset onsdag, torsdag eller fredag i denne uge, når arrangørerne bag årets Kapsejlads sætter mere end 2000 brugte festivalstole til salg. Alle stolene var blevet efterladt i parken efter årets kapsejlads. Foto: Colourbox

Festivalstole til salg

Hvor: Foran Medicinerhuset, Ole Worms Allé 2

Hvornår: Onsdag 26. juni - fredag 28. juni kl. 12-16

Hvad: Brugte festivalstole fra årets Kapsejlads:  15 kroner per stol. Fem stole for 50 kroner.

Det var ikke kun tomme øldåser, skrald og nedtrådt græs, der lå tilbage i Universitetsparken efter årets Kapsejlads. Også tusindvis af festivalstole blev efterladt i parken, og mange fejlede ingenting. 

Arrangørerne af årets Kapsejlads, Mathias Skov og Mads Brögger Klausen fra medicinernes festforening Umbilicus, sørgede for, at stolene blev samlet ind, så de senere kunne blive genbrugt. 

”Vi har gennemgået alle stolene, der blev fundet, og det er kun fuldt funktionelle stole, der bliver sat til salg. De andre blev smidt ud,” fortæller Mads Brögger Klausen.

Kapsejladsen har også doneret 5-600 af stolene til AU, så universitetets studerende kan bruge dem i parken. Stolene ligger i kasser rundt om på campus i Aarhus, blandt andet ved Tandlægeskolen og Medicinerhuset. 

Kapsejladsen vil være mere bæredygtig

Mads Brögger Klausen fortæller, at arrangørerne bag Kapsejladsen fokuserer på at gøre arrangementet mere bæredygtigt. 

”Vi arbejder blandt andet med genbrug af tekstiler, for der bliver også ”glemt” en del tæpper efter Kapsejladsen. Vi indsamlede også mange termokander, som vil kunne gøre gavn andre steder,” siger han. 

Der bliver kørt rigtig meget skrald til afbrænding efter Kapsejladsen. 

”Men vi har sparet to fulde containere med skrald, fordi vi i stedet har genbrugt noget af det efterladte,” fortæller Mads Brögger Klausen. 

SU-venlige priser

Onsdag, torsdag og fredag i denne uge bliver festivalstolene sat til salg foran Medicinerhuset på Ole Worms Allé 2 i Universitetsparken. Og priserne er SU-venlige. En stol koster 15 kroner, mens fem stole koster en flad halvtredser.  

”Vi har fået god respons, og vi bliver glade, hvis vi kan sælge halvdelen af stolene. Så skulle det gerne give omkring 10.000 kroner mere til Kapsejladsen,” siger Mads Brögger Klausen. 

Indtægten fra salget af stolene går til næste års Kapsejlads. 

”Vi vil blandt andet gerne bruge nogle af pengene på at gøre det mere attraktivt at være frivillig ved Kapsejladsen. Og vi vil også bruge penge på at gøre Kapsejladsen mere bæredygtig, for eksempel ved at opstille flere skraldespande og på den måde aktivere publikum til at hjælpe os med at rydde op i parken,” fortæller Mads Brögger Klausen.