Omnibus prik

Katrine og Emil blev udklækket hos The Kitchen. Nu skal de selv udklække iværksættere samme sted

De to indehavere af konsulentvirksomheden Mind Your Talent slog selv deres folder i The Kitchen, Aarhus Universitets iværksætterfællesskab, indtil de dimitterede i begyndelsen af 2020. Nu har de så landet en kontrakt, der betyder, at de selv skal være med til at gøre iværksættere grydeklare hos The Kitchen.

Stiftere og ejere Katrine Windahl Kofoed og Emil Mario Søgaard Ljungström. Foto: MindYourTalent

Katrine Windahl Kofoed og Emil Mario Søgaard Ljungström, der tilsammen udgør Mind Your Talent, træner professionelle sportshold og sportsudøvere – men ikke i fysisk teknik og kunnen. Derimod har de fokus på mentaltræning og sportspsykologi.

Begge er mentaltrænere og har en kandidatgrad i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet og Aarhus Universitet med fokus på sportspsykologi. Og nu udvider de altså porteføljen til også at omfatte studerende med håb om at få foden under eget bord.

Hvordan kan sportspsykologi dog bruges i startups?

Ifølge Emil Mario Søgaard Ljungström står iværksættere over for mange af de samme udfordringer som professionelle sportsudøvere.

“Det er meget de samme problemstillinger, som går igen. Arbejdet med relationer, hvilke roller man varetager på et hold og det, man gerne vil nå sammen. Der er en gensidig afhængighed, som er meget essentiel i både elitesport og iværksætteri, hvis man gerne vil nå langt i sin udvikling.”

Hvem skal de hjælpe, og hvordan vil de gøre?

Mind Your Talent skal foreløbigt støtte iværksættere af tre virksomheder. Iværksættere, der alle er en del af programmet NEXT hos The Kitchen. NEXT er for virksomheder, som er trådt videre fra det spæde stadie og har flere medarbejdere.

Katrine Windahl Kofoed og Emil Mario Søgaard Ljungström har et mål om at gøre iværksætteri til en fast del af deres egen forretning.

”Vi kommer til at bruge ret meget tid på det – særligt her i begyndelsen,” siger Emil Mario Søgaard Ljungström. 

Hvad er The Kitchen?

The Kitchen er AU’s eget fællesskab af iværksættere, hvor studerende fra AU har mulighed for at udvikle deres forretningsidéer – helt fra den spæde tanke til faktisk virksomhed.