Kustoden i kapellet fortæller om dit fremtidige campus

FEAS - Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S - har ansat en kustode til at berette om det igangværende byggeri af Universitetsbyen. Byggeriet skal efter planen være klar til indvielse i 2025.

Du kommer ikke til at få en rundvisning på matriken, hvor Universitetsbyen kommer til at ligge, da den i dag udgør én stor byggeplads. Men du kan få syn for sagn i forhold til det nye campus i besøgscentret i det tidligere kapel på matriklen på Nørrebroggade.
Pia Bergmann er ansat som kustode, og er klar til at byde velkommen i besøgscenteret fra tirsdag 23. juni.

Besøgscenter Universitetsbyen står der på et nyt skilt til venstre for den tunge dobbelte egetræsdør med seks udskårne kors. Korsene indikerer, at den lille murstensbygning fungerede som kapel, da matriklen på Nørrebrogade husede et hospital.

Fra farvel til goddag

Men det sidste farvel er for længst sagt til de mange, der for en kort stund hvilede her, inden de skulle videre på den sidste rejse. Fremover vil der i stedet lyde et goddag til fremtiden fra de samme lokaler.

FEAS, der bygger Universitetsbyen, har nemlig ansat Pia Bergmann som kustode, og hun vil fortælle medarbejdere og studerende - og alle andre interesserede - om det igangværende byggeri. 

Tag på en virtuel slentretur i Universitetsbyen

Du kan i kapellet blandt andet opleve en stor 3D-model af Universitetsbyen, og du kan komme på en virtuel slentretur gennem byen, som den kan ende med at se ud, når den står klar om tre år. 


Fakta: Besøg Universitetsbyen

Hvad: Besøgcenter Universitetsbyen

Hvor: Besøgscentret har ikke sin egen adresse, men du finder det midt på Peter Sabores Gade - der, hvor der var kapel i forbindelse med Aarhus Kommunehospital. 

Hvornår:

  • Juni: Tirsdag kl. 10-12 og torsdag kl. 14-16.30
  • Fra 6. juli: Mandag til fredag kl. 10-13