Lær at redde liv – det koster dig en halv time

På torsdag kan du som studerende lære at give hjertemassage, og hvordan du bruger en hjertestarter. Det koster dig ikke andet end en halv time af din eftermiddag.

Det er Hjerteforeningen, der står bag kurset, som er gratis for studerende og finder sted i Kasernecaféen. Foto: Linda Johansen/Hjerteforeningen

Rundt om i landet hænger tusindvis af hjertestartere, der kan gøre en forskel, hvis en person i nærheden falder om med hjertestop. De hænger også rundt om på AU's campus. Blandt andet er der adskillige på Kasernen på Langelandsgade. Men selve hjertestarteren gør ikke en forskel, hvis de folk, der færdes omkring den, ikke ved, hvordan den skal bruges. 

En af dem, der ikke har førerbevis til en hjertestarter, er Mads Bækgaard, der har læst musikvidenskab på Kasernen og nu er den ene af to bestyrere af Kasernecaféen. Det fik ham til at tage initiativ til et gratis kursus for studerende, hvor de kan lære at give hjertemassage, og hvordan man bruger en hjertestarter.

"Det er længe siden, jeg tog mit kørekort, så jeg har ikke lært den slags førstehjælp på et kursus. Samtidig er vi rigtig mange mennesker, der har vores daglige gang her på Kasernen, og der er også en del hjertestartere, så jeg synes, det ville være en god mulighed at give studerende," fortæller Mads Bækgaard. 

Gratis for alle studerende 

Selve kurset udbydes af Hjerteforeningen. På kurset vil man lære at skabe sikkerhed, at undersøge en bevidstløs person, at ringe 112, at give hjertemassage og at bruge en hjertestarter (AED).

Det foregår på torsdag 14. oktober kl. 17 i Kasernecaféen på Langelandsgade 139.

Alle studerende kan deltage, det er gratis, og foreløbig er der 15 pladser, som fordeles efter først til mølle-princippet.

"Men er interessen for at deltage stor, har vi mulighed for at oprette flere hold," fortæller Mads Bækgaard. 

  • Tilmelding sker ved at sende en mail til kasernecafe@gmail.com med navn, alder og mailadresse. Efter kurset vil man få tilsendt et kursusbevis. 

Korrekturlæst af Charlotte Boel