Nadia Nadim er blevet uddannet læge på AU

Den professionelle fodboldspiller Nadia Nadim er nu uddannet læge fra Aarhus Universitet, hvor hun blev indskrevet i 2009. Hun spiller til daglig i USA og har i årevis studeret og spillet fodbold på samme tid.

Nadia Nadim har kombineret medicinstudiet ved AU med en professionel fodboldkarriere og har i den forbindelse gjort brug af AU's Dual Career-program. Nu er studiet færdiggjort. Nadim har netop aflagt lægeløftet. Arkivfoto: Melissa Bach Yildirim/AU Foto

Den profilerede danske fodboldspiller Nadia Nadim, der har spillet 99 kampe for kvindelandsholdet, har færdiggjort sit studie på Aarhus Universitet og er nu uddannet læge.

Det fortæller Jens Bundgaard, som er afsnitsleder for Aarhus Universitets Dual Career-program, der står for vejledning og rådgivning af studerende med sideløbende karrierer på højt niveau indenfor elitesport og iværksætteri.

Nadim har kombineret sin professionelle fodboldkarriere med medicinstudiet, hvor hun blev indskrevet som studerende i 2009. Uddannelsen har taget længere tid end sædvanligt, blandt andet fordi hun inden for de seneste år har spillet i topklubberne Manchester City og Paris Saint-Germain, fortæller Jens Bundgaard.

"Hun fik studiet forlænget på grund af internationale kontrakter i City og PSG og før det Portland Thorns, og nu spiller hun igen i USA. Hendes studieforløb har været længere end normalt, men nu er det afsluttet, og hun er læge," siger Jens Bundgaard.

Han bekræfter også, at Nadia Nadim har aflagt lægeløfte og således er klar til at kunne arbejde i faget.

"Det er en del af uddannelsesforløbet, så det har hun formelt gennemført. Hun skal til USA igen i februar, så det er perfekt timet," siger afsnitslederen.

Nadim takker for støtte

34-årige Nadia Nadim spiller i øjeblikket i amerikanske Racing Louisville FC. Hun færdiggjorde uddannelsen fredag 14. januar og annoncerede det på Facebook med teksten "Mor, jeg gjorde det!"

Her sendte hun også en tak til alle, der har støttet hende undervejs.

"Tak til alle, som har støttet mig fra dag et, og alle de nye venner, jeg har fået på vejen. Jeg kunne ikke have gjort det uden jer, og jeg vil for altid være taknemmelig for jeres støtte. Til haderne: Jeg gjorde det igen. Sparkede røv, og der er intet I kan gøre ved det," skriver hun på sin Facebook-profil.

Ud over at have spillet for europæiske topklubber har hun fået EM-sølv med landsholdet i 2017 og blev i både 2016 og 2017 kåret til årets danske spiller.

Hun er født i Afghanistan og kom til Danmark i 2000 med sin mor og fire søstre.