Omnibus prik

Nu fejrer akademikerne også 1. maj

Mens det blandt det teknisk-administrative personale er en udbredt tradition at markere arbejdernes internationale kampdag, har der været langt mellem akademikerne ved de store 1. maj-møder. Men traditioner er jo til for at blive skabt, og i år samles akademikere på AU 1. maj.

Illustration: Colourbox.com

”Idéen opstod egentlig for et par måneder siden. Men siden er det i forbindelse med overenskomstforhandlingerne blevet mere aktuelt og relevant at samles 1. maj, fordi vi kan se værdien af at være en del af en samlet fagbevægelse,” forklarer Olav W. Bertelsen, der er fællestillidsrepræsentant for det akademiske personale på AU. 

Faktisk havde han talt med Lotte Thue Pedersen, der er fællestillidsrepræsentant for det teknisk-administrative personale, om at lave et fælles AU-arrangement 1. maj for alle faggrupper. 

”Men den idé blev droppet, fordi mange TAP’er i forvejen går til 1. maj-arrangementer arrangeret af deres fagforeninger, og vi ønsker ikke at underløbe arrangementer, som findes i forvejen,” forklarer Olav W. Bertelsen, der håber, at arrangementet bliver en ny tradition for akademikerne på AU.

Taler og fællessang

Akademikernes 1. maj-arrangement finder sted kl. 9-11 – også selvom ansatte på AU ikke har fri 1. maj. 

”Man kan deltage i 1. maj-møder, medmindre tjenesten umuliggør det. Det har vi ret til. Men det er vigtigt at holde fast i, at det ikke er en fridag,” lyder det fra fællestillidsrepræsentanten.  

Camilla Gregersen, der er formand for Dansk Magisterforening, taler ved akademikernes 1. maj på AU. Og Bertel Nygaard, der er lektor i historie ved AU, taler om fagbevægelsens relevans og nødvendighed for akademikerne – et oplæg, han krydrer med fællessang undervejs.

”Og så vil dagen jo være præget af, hvordan det går med overenskomstforhandlingerne. Enten har vi lige fået en god overenskomst, et råddent lovindgreb fra regeringen, eller også står vi i en konfliktsituation,” siger Olav W. Bertelsen.


Akademikernes 1. maj på AU

Arrangementet finder sted 1. maj kl. 9-11 i Preben Hornung Stuen