Omnibus prik

Ny undersøgelse skal skaffe viden om seksuelle krænkelser begået mod studerende

Danske Universiteter og Danske Studerendes Fællesråd beder nu studerende om at deltage i en undersøgelse og fortælle om eventuelle seksuelle krænkelser, som er begået mod dem på universitetet.

Grafik: Colourbox.com

I begyndelsen af maj modtog alle studerende på AU og landet øvrige universiteter en mail fra Danske Universiteter og Danske Studerendes Fællesråd.  

”Vi skriver til dig, og alle andre studerende på de danske universiteter, fordi vi vil undersøge seksuelt krænkende adfærd på universiteterne. Vi vil gerne høre fra dig, hvis du, i forbindelse med dit studie, har oplevet chikane, krænkelser eller uønsket opmærksomhed af seksuel karakter. Det kan være fra ansatte, fra studerende eller fra andre,” står der i mailen. 

LÆS OGSÅ: Hvor går du hen efter overgreb? AU på vej med ny, uvildig instans

”Universiteterne har været i tvivl om den krænkende adfærds kontekst og karakter. Derfor søger vi viden om seksuelt krænkende adfærd mod studerende, så universiteterne kan finde frem til de rette tiltag,” skriver afsenderne videre.

Deltagerne i undersøgelsen er anonyme, og spørgeskemaet er åbent frem til 17. maj. 

LÆS OGSÅ: Studerende efter overgreb: Hvor går jeg hen? 

I mailen får de studerende på AU også at vide, at de kan henvende sig til studievejledningen, hvis de har oplevet seksuelle krænkelser og vil have hjælp til at håndtere det.