Omnibus prik

Prorektor Berit Eika får fem år mere på posten

Berit Eika genansøgte stillingen som prorektor ved Aarhus Universitet og har nu fået forlænget sin periode som prorektor. Der bliver brug for hende, siger rektor Brian Bech Nielsen.

Foto: Roar Lava Paaske

Siden 2014 har Berit Eika været prorektor ved Aarhus Universitet, og mandag kunne universitetet oplyse, at hun også vil være på posten de næste fem år.

Berit Eika genansøgte stillingen, efter at hendes seneste periode stod til at udløbe til sommer. I løbet af de seneste måneder har en ansættelsesproces været i gang, som altså er endt med en ny periode til Berit Eika.

Det tiltrådte bestyrelsen fredag efter indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg, oplyser AU i en nyhed. Prorektorens primære ansvar er universitetets uddannelser. I stillingsopslaget fremgik det, at prorektor skal have et særligt strategisk fokus på "dimittender til fremtidens arbejdsmarked og forskningsbaserede uddannelser af højeste internationale kvalitet".

I nyheden udtaler Berit Eika, at hun vil fortsætte ”de gode takter” og have sit fokus på udviklingsindsatser, som hun har fulgt fra sin start.

”Projekter skal vedligeholdes, ellers har de det med at svinde ind, men det kommer ikke til at ske på min vagt”, siger Berit Eika.

Prorektoren vil også forsætte sit fokus på de studerendes trivsel, som er årsagen til, at hun i sin tid valgte at arbejde med uddannelse, lyder det i nyheden.

Rektor: Berit Eika har en enorm indsigt

Med sin nye periode som prorektor kommer Berit Eika dermed også til at være med i spidsen i en tid, hvor politiske beslutninger truer med at skabe usikkert terræn for de videregående uddannelser. Der er for eksempel en udflytningsplan, der skal realiseres, og et reformudspil om kandidatuddannelserne, som kan blive en realitet.

Blandt andet derfor er rektor Brian Bech Nielsen glad for, at Berit Eika forsætter, fortæller han i nyheden.

”Berit er en meget dygtig prorektor, har en enorm indsigt og er særdeles samarbejdsorienteret såvel internt som eksternt. Der bliver brug for hendes evner til at skabe og fastholde netværk, nu hvor vi skal i gang med at gennemtænke og udvikle uddannelsesudbuddet i Danmark i tæt samarbejde med de andre uddannelsesinstitutioner”, siger Brian Bech Nielsen.

Uddannet læge, men skiftede spor

Berit Eika er uddannet læge, men skiftede spor i 1996, da AU søgte en lægefaglig uddannelseskoordinator. Siden har Eika arbejdet på universitetet, både som leder af det første danske universitetscenter for medicinsk uddannelse, som prodekan for uddannelse ved Health og siden 2014 som prorektor. I mellemtiden blev hun desuden professor i medicinsk pædagogik.

Hun er gift med institutleder Jørgen Frøkiær fra Institut for Klinisk Medicin og har tre børn.

Korrekturlæst af Charlotte Boel.