Omnibus prik

Vis mig dit hjemmekontor: Berit Eika

Prorektor Berit Eika og hendes mand har fordelt sig på hver deres etage for at forstyrre hinanden mindst. Prorektor har indtaget spisestuen, hvorfra hun blandt andet er i dialog med Uddannelses- og Forskningsministeriet om afviklingen af eksamener.

Grafik: Astrid Reitzel, foto: privat

Serie:
Vis mig dit hjemmekontor

Vi ser alt for lidt til hinanden på AU i øjeblikket. 

Derfor tager vi på en online tour de chambre hos gode AU-kolleger, der byder indenfor på deres hjemmekontor.

Må vi også se dit? 

Beskriv din hjemmearbejdsplads: Hvor i dit hjem arbejder du? 

Vores hus er rummeligt, efter at vores tre børn er flyttet hjemmefra, så min mand og jeg er på hver sin etage. Jeg arbejder i vores spisestue og min mand i et af de tidligere børneværelser. På den måde forstyrrer vi ikke hinanden med vores mange møder – og så er det dejligt at mødes og holde pause sammen. 

Arbejdsbordet ligner det på universitetet. Der er skærme – en til at holde møder på – og en til at kunne følge med i papirerne. Og så er der selvfølgelig en kaffekop. Selv om nætterne er blevet lidt længere, nu hvor jeg ikke skal ud af døren tidligt, hører arbejde og kaffe sammen.

Hvordan har du det med at arbejde hjemmefra?

Den første uge har været o.k. Der har været mange mails og mange virtuelle møder, og jeg har opdaget, hvor mange måder man kan mødes på. Jeg har været meget imponeret af, hvor utroligt mange der arbejder meget dedikeret og hårdt for at få det virtuelle AU til at fungere. Selvom det aldrig bliver det samme, er der så mange, som fortjener en kæmpe cadeau for utrætteligt at gøre, hvad de kan, for at vi stadig kan levere undervisning af høj kvalitet. Og det gælder både fagpersoner og vores teknisk-administrative personale.

Hvilke arbejdsopgaver ligger på dit skrivebord lige nu?

Jeg skal sammen med den øvrige ledelse følge op på, at de beredskabsgrupper, vi har stablet på benene i løbet af kort tid, fungerer, og at vores kommunikationslinjer virker, så alle føler sig velinformeret, og så vi kan samle op på problemer og hjælpe med at rette op. Og så har vi arbejdet hårdt på, at de studerende støttes, så de kan arbejde på fuld tid og med samme gode læringsudbytte som normalt. Det betyder blandt andet, at vi er i dialog med ministeriet, så vi har lov til at gøre ting lidt anderledes, for eksempel gennemføre eksamener uden eksamensvagter.

Nævn en ting, eller del et tip, som gør en forskel på din hjemmearbejdsplads eller for din hjemmearbejdsdag:

Frisk luft og motion hver dag gør en stor forskel.

Hvad savner du mest fra dit AU-kontor, som du ikke fik taget med hjem/ikke kunne tage med hjem?

Alle mine gode kolleger, men det ville blive til meget mere end ti personer. 

Serie:
Vis mig dit hjemmekontor

Vi ser alt for lidt til hinanden på AU i øjeblikket. 

Derfor tager vi på en online tour de chambre hos gode AU-kolleger, der byder indenfor på deres hjemmekontor.

Må vi også se dit?