Omnibus prik

Regeringen forlænger coronarestriktioner måneden ud

Regeringen har på et pressemøde i eftermiddag meddelt, at coronarestriktionerne forlænges foreløbigt til 31. oktober. Det gælder blandt andet opfordringen til at arbejde hjemme i videst muligt omfang og forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer.

I går udmeldte sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at kurven er knækket, fordi kontakttallet (et gennemsnit af det antal personer, en smittet smitter, red.) i Danmark igen er under 1, hvilket er udtryk for, at epidemien er aftagende. Men her til eftermiddag trådte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) så frem på et pressemøde og annoncerede, at regeringen forlænger coronarestriktionerne foreløbigt frem til 31. oktober. 

Hjemmearbejde i tre uger endnu

Dermed skal AU's medarbejdere fortsætte med at arbejde hjemmefra i videst muligt omfang i mindst tre uger endnu. 

Forsamlingsforbuddet på maksimalt 50 personer, hvilket også inkluderer private arrangementer, gælder dermed også frem til 31. oktober. Det samme gør sig gældende vedrørende kravet om mundbind i offentlig transport og i kantiner, på caféer og restauranter, som også skal lukke senest kl. 22. 

Et badge skal minde om at holde afstand

Som noget nyt lancerede myndighederne muligheden for at iføre sig et blåt badge med opfordring til at holde afstand. Det er frivilligt, om man vil benytte det nye badge, og det kan blandt andet bruges af særligt udsatte og pårørende til særligt udsatte for at gøre andre opmærksom på at holde afstand. Badget udleveres blandt andet af apoteker og patientforeninger.