Omnibus prik

Sindssygt gode – og lidt hemmelige studiepladser

Hvis du ind imellem kan blive helt fortvivlet over manglen på gode studiepladser på campus i Aarhus, så slå dig ned på museet, der fortæller om psykiatriens historie i Danmark.

Kunstneren Louis Marcussen, der var kendt som Ovartaci, var indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov gennem 56 år fra 1929 til sin død i 1985. Museet er opkaldt efter ham, og skriver om ham på sin hjemmeside: "Ovartaci er et ikon for den marginaliseredes ret til at bidrage til verden på egne præmisser."

Savner du som så mange andre studerende et stille sted at sidde over bøgerne, skulle du tage at slå et smut forbi museet Ovartaci på Katrinebjergvej 81. Studerende er nemlig mere end velkomne her skulle vi hilse at sige – og der er af samme årsag installeret internet i den lyse havestue med magelige kurvemøbler.

Og det samme er tilfældet i den hyggelige café, hvor der er mormorretter på menuen til 40-50 kroner.

Som studerende behøver du ikke løse billet til museet, hvis du blot er ude efter en studieplads i nærheden af campus. Du kan blot gå ned ad en sidetrappe i nærheden af hovedindgangen, der fører direkte ned til stue og café.

Men du har selvfølgelig også mulighed for at købe billet til udstillingen på museet, der med psykiatriens optik fortæller om, hvordan psykisk syge er blevet behandlet helt tilbage fra 1852 til i dag.

FAKTA