Snak nu om andet end 10- og 12-taller – din usikkerhed for eksempel

Hen over sommeren stiller Peter Anker-Møller og Casper Sørensen skarpt på performancekulturen i podcastserien ’Kære Medstuderende’ – og skyller efter med en Arnbitter.

Grafik: Kære Medstuderende

Podcast: Kære Medstuderende

  • ’Kære Medstuderende’ er en podcast-serie i otte afsnit, som kan hentes via itunes, Spotify, Castbox eller Aarhus Studenterradio.
  • Hvert afsnit varer 20-25 minutter, enkelte afsnit varer dog 40 minutter  
  • Podcasten udkommer hver anden uge fredag kl. 10
  • Værter: Peter Anker-Møller og Casper Sørensen
  • Kære Medstuderende på Facebook

I podcast-serien ”Kære medstuderende” taler Peter Anker-Møller og Casper Sørensen om alt det, man ikke lige skilter med på CV’et – karakterpres, usikkerhed, stress og tvivl. Det gør de for at tage luften lidt ud af den performancekultur, som ifølge de to, præger studielivet på den ufede måde.

For eksempel undrer de sig over, hvordan det kan være, at det kun er de studerende, der har fået 10 og 12, der taler åbent om deres karakterer? Hvorfor ikke også sige det højt, når man rent faktisk er ovenud tilfreds med at lande et 4-tal? Eller har nedtur over et 7-tal. 

”Man skal præstere på mange parametre. Man skal klare sig godt på studiet og have høje karakterer, man skal helst have et studierelevant arbejde, man skal holde sig i form og man skal være social. Der er mange ting, man skal nå, og det kan godt være lidt for meget,” siger Peter Anker-Møller.

Hvad vil du efter studiet? Hmm øh …

Peter Anker-Møller er netop blevet færdig som cand.merc. i innovation management and business development, mens Casper Sørensen kan kalde sig cand.merc. i finance and international business. 

Idéen til podcastserien opstod, da de i marts, blot få måneder inden afgangseksamen, var til et netværksarrangement hos et konsulenthus. Et af den slags arrangementer, der har til formål at vise studerende, hvilke muligheder der venter efter studierne. 

”Efter et par øl kom vi til at tale om, at vi stadig var usikre på, hvad vi ville efter studierne – og at det var svært at tale åbent om den usikkerhed på studiet,” fortæller Peter Anker-Møller. 

På samme måde som man ikke deler nederlaget over en dårlig karakter, deler man ifølge de to heller ikke sin usikkerhed om, hvad man vil med sit liv efter studierne. 

”Men hvis vi har det sådan, er der sikkert også andre, der har det på samme måde,” siger Peter Anker-Møller.

Tal om det, der er svært

De to studerende lavede en lille, uvidenskabelig undersøgelse i deres netværk for at se, om der var basis for en podcastserie om studielivet i en performancekultur og konkluderede, at det var der. Faktisk har de nu planlagt hele otte afsnit, som udsendes én gang om ugen henover sommeren. 

”Her taler vi åbent og ærligt om emner som for eksempel studiestress, det at droppe ud og performancekulturen på tværs af forskellige uddannelser. Og der, hvor vi ikke kan trække på egne erfaringer, inviterer vi gæster i studiet,” fortæller Peter Anker-Møller.  

”Målet er at få flere til at tale åbent og ærligt om det, der er svært.”

Ned med den! Det går jo nok 

I hver episode uddeler de dagens reprimande, dagens gode råd – og for at det hele ikke skal blive for alvorligt, napper de også dagens shot i form af en Arnbitter.

”Det er sådan lidt symbolsk for at understrege, at man ikke skal tage livet for seriøst, det går jo nok alt sammen,” griner Peter Anker-Møller.

Peter Anker-Møller begynder efter sommerferien i sit nye job som konsulent hos Deloitte, mens Casper Sørensen har fået job som controller hos LEGO. Men de overvejer at fortsætte podcast-serien og så fokusere på overgangen fra studie til job. 

Podcast: Kære Medstuderende

  • ’Kære Medstuderende’ er en podcast-serie i otte afsnit, som kan hentes via itunes, Spotify, Castbox eller Aarhus Studenterradio.
  • Hvert afsnit varer 20-25 minutter, enkelte afsnit varer dog 40 minutter  
  • Podcasten udkommer hver anden uge fredag kl. 10
  • Værter: Peter Anker-Møller og Casper Sørensen
  • Kære Medstuderende på Facebook