Studenterrådet vinder pladsen i bestyrelsen ved årets universitetsvalg

Jonathan Rossen fra Studenterrådet er valgt til at repræsentere de studerende i Aarhus Universitets bestyrelse det næste år. Det blev en overbevisende sejr, hvor Studenterrådet fik 3369 ud af 4332 stemmer. Den samlede stemmeprocent ved universitetsvalget endte på 14,7 procent.

Foto: Privat, grafik: Astrid Friis Reitzel

Med en meget overbevisende sejr kan Jonathan Rossen fra Studenterrådet erklære sig for en af de  studerendes to repræsentanter i AU’s bestyrelse det næste år. I alt har 4332 studerende afgivet deres stemme ved dette års universitetsvalg, og af dem gik 3369 til Studenterrådets valgforbund. Det blev offentliggjort mandag formiddag.

Det var da også en glad Jonathan Rossen, som kunne kommentere på resultatet umiddelbart efter offentliggørelsen.

”Jeg er rigtig, rigtig glad for den tillid, der er blevet givet mig. Studenterrådet og alle fagrådene gør en stor indsats for at være til stede på universitetet i valgugen, og at man kan aktivere så mange studerende på tværs af universitetet, det føler jeg en enorm glæde ved. Nu er jeg lettet over at kunne gå i gang med at oversætte valgplakatens slogan til faktisk politik,” siger Jonathan Rossen.

Frit Forum løb med 645 stemmer og Konservative Studerende fik 318 stemmer. 380 stemmer var blanke.

Frit Forum og KS er tilfredse

Alexander Küster, der er studenterpolitisk koordinator hos Frit Forum, var til stede, da valgresultaterne blev offentliggjort, og han er godt tilfreds med Frit Forums valg.

”Jeg er megaglad og tilfreds. Kirstine Haurum (Formand i Frit Forum. red.) er valgt til Akademisk Råd på Arts, og vi har fået en ind på Institut for Kommunikation og Kultur, hvilket vi aldrig har haft før,” siger Alexander Küster.

På Institut for Kommunikation og Kultur er Malthe Thomsen valgt ind i Studienævnet for Globale studier for Frit Forum.

Matias Tidemand, der er formand for Konservative Studenter er også godt tilfreds med valget.

”Vi har fået fire mandater i fire forskellige nævn og råd, og det er vi rigtig glade for,” siger Matias Tidemand.

For Konservative Studenter fik blev Espen Nordenhaug Brandt valgt ind i Studienævnet for Teologi, Jacob Kampman fra Borgerlige Jurister har fået en plads i Juridisk Studienævn. Derudover har Emil Lunau fra Konservative Studenter fået en plads Akademisk Råd, Technical Sciences og Studienævn, Technical Sciences ved fredsvalg.

Valgoverblik

I alt var der 17 kampvalg ved årets universitetsvalg, 52 fredsvalg og 23 bortfaldne valg.

Hvordan resultaterne fordeler sig ved de 17 kampvalg, kan du se ved at følge linket herunder. 

Valgresultater 2021.