Studiecaféen holder åbent igen – med alle Studenterbarens øl på køl

Nu er det igen muligt at fejre eksamen med en kold øl på campus og mødes med studiekammeraterne over andet end Zoom.

Studiecaféen holder igen åbent og vil servere kaffe, øl og et sted at samles for byens studerende sommerferien igennem. Her lægges de sidste af Studenterbarens cirka 200 forskellige øl på køl i deres nye omgivelser. Foto: Miriam Brems.

Efter tre måneders corona-nedlukning, kan du igen skifte studiepladsen i kollegielejligheden ud med et cafébord i Studenterhus Aarhus’ lokaler – og skylle eksamen ned med en kold øl sammen med vennerne.

Studiecaféen har nemlig fået grønt lys til at slå dørene op for siddende gæster, og det glæder marketingkoordinator i Studenterhus Aarhus, Janus Priess, sig over:

”Vi vil gerne give de studerende et sted på campus, hvor de kan komme og læse, få en kop kaffe, hygge sig med vennerne og bare komme lidt ud af studielejlighederne,” siger han.

Hvis de studerende kommer til at mærke efterveerne af coronavirus næste semester i Studenterhus Aarhus, bliver det kun i form af endnu flere arrangementer på plakaten, siger marketingkoordinatur Janus Priess.

Caféen er indrettet, så gæsterne sidder med en meters afstand, og det maksimale antal ved bordene er seks personer. Der er daglig rengøring, håndsprit ved indgangene og bordene sprittes af løbende.

Øl og mad serveres i engangsservice, og der er selvafrydning, så de frivillige i caféen skal røre mindst muligt ved samme ting som kunderne.

Kælderen er lukket – men ølhanerne er åbne

Selvom caféen nu igen kan være mødested for de studerende, er kælderen og Studenterbaren stadig lukket land.

”Studiecaféen er nemmere at holde ren, vi kan udnytte udendørsarealet på pladsen uden for – og så er studiecaféen måske mere studieorienteret og mindre orienteret mod at drikke mange øl,” siger Janus Priess.

Det betyder imidlertid ikke, at der er lukket for ølhanerne. Studenterbarens udvalg af øl, der bryster sig af at være byens største med cirka 200 forskellige varianter, er flyttet ind i studiecaféens lokaler. Og Janus Priess lover, at menukortet er lige så langt som altid.

Nu skal der hygges igennem

Selvom caféen ikke har været åben i mere end en uge, er de første gæster allerede vendt tilbage.

To af dem er Malthe Boserup og Toke Jøns Mulvad. De læser historie på andet semester og har indtaget et bord i studiecaféen for at fejre, at de lige har afleveret eksamensopgave. Vennerne har de sendt bud efter på sms.

”Det er rart at kunne mødes fysisk igen og ikke bare digitalt over Zoom,” siger Malthe Boserup.

Et statement, Toke Jøns Mulvad kan bakke op om:

”Det er dejligt at komme tilbage og nyde noget af det studieliv, vi er gået glip af de sidste måneder,” siger han.

Og det er han ikke alene om at mene:

”Det er hyggeligt, at vi kan mødes og fejre eksamen sammen. Det ville være lidt trist at sidde alene hjemme og drikke en øl,” lyder det fra Yannik Bøgebjerg Hansen, imens han slår sig ned ved bordet, hidkaldt af sine medstuderendes sms.

Der skal ”hygges igennem” inden næste eksamen om to uger, og studiecaféen er et godt sted at gøre det, mener Toke Jøns Mulvad (t.h.). Han læser historie på andet semester sammen med Malthe Boserup (midt for) og Yannik Bøgebjerg Hansen (t.v.).

Imens de tre historiestuderende fejrer afleveringen af en eksamen forrest i caféen, har Zoran Lekovic og David Oster slået sig ned i dens bagerste del for at læse op til hver sin eksamen.

Begge er frivillige i Studenterhus Aarhus og glade for at være tilbage i vante omgivelser.

”Caféen er lidt som en fællesstue,” siger David Oster.

Zoran Lekovic (t.v.) læser tysk på Goethe-Institut i Haderslev, mens David Oster (t.h.) læser en kandidat i Innovation Management and Business Development på Aarhus BSS.

Tilbage for fuld skrald efter ferien

Selvom Studenterhus Aarhus har haft tre måneder uden kunder i biksen, tvivler Janus Priess på, at de studerende vil kunne mærke efterveerne af coronakrisen i næste semester.

”Hvis de kan, bliver det i form af endnu flere arrangementer på plakaten end normalt. Vi har flyttet mange aktiviteter fra foråret til efteråret. Så vi kommer tilbage med fuld skrald efter sommerferien,” siger han.

Mandag 15. juni holder Studenterhus Aarhus sin første fysiske pubquiz siden corona-nedlukningen, som samtidig er den sidste inden sommerferien. Janus Priess regner med, at de har plads til cirka 25 hold med max fire personer på hvert. Pladserne bliver fordelt efter først til mølle-princippet.

Selvom aktiviteterne først er tilbage på fuldt blus, når efterårssemestret starter, holder caféen åbent sommeren over, alle hverdage fra 14.00-24.00.