Omnibus prik

Genåbning: Studerende kan igen få adgang til læsesale, grupperum og biblioteker

Studerende på videregående uddannelser kan fra i dag få mulighed for at benytte læsesale, grupperum og biblioteker på videregående uddannelser hen over sommeren. AU er lige nu ved at undersøge, hvordan det konkret kan lade sig gøre.

Arkivfoto fra dengang, før corona, hvor man gerne måtte mødes med sin studiegruppe på universitetets biblioteker. Arkivfoto: Maria Randima/AU Foto

Indtil i dag har det kun været udvalgte studerende, der har haft adgang til AU’s campus. Men nu har politikerne besluttet, at det er tid til at åbne lidt mere op og give studerende, der har behov for det, mulighed for at få adgang til læsesale, biblioteker og grupperum på de videregående uddannelser fra mandag 22. juni. Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse

Studerende får nærmere besked på mail

Det er de enkelte uddannelsesinstitutioner, der beslutter, hvilke faciliteter studerende kan få adgang til. Og AU er lige nu ved at afklare, hvordan og hvornår universitetet kan åbne for studerende hen over sommeren. Studerende vil få en mail fra universitetet med nærmere information. 

Gælder hen over sommeren 

Den nye mulighed gælder hen over sommeren, og indtil der i begyndelsen af august kommer nye retningslinjer i forbindelse med fase 4 af genåbningen.