TÅGEKAMMERET gjorde sig "særligt heldigt bemærket" til Pride

Yndigheder m/k fra den naturvidenskabelige fest- og foredragsforening, TÅGEKAMMERET, vandt Paradeprisen ved dette års Aarhus Pride iført romersk stridsvogn, togaer og rustninger af gaffatape.

Fotos: TÅGEKAMMERET

Aarhus Pride, som fandt sted i weekenden, er med egne ord "en kampdag og en festdag for lige rettigheder og muligheder for alle – uanset kønsidentitet eller seksuel orientering." Og til de læsere, der har lidt svært ved at placere den naturvidenskabelige fest- og foredragsforening i den kontekst, iler kasserer i TÅGEKAMMERET, Magnus Skou, til med hjælp:

"TÅGEKAMMERET har jo faktisk en gammel tradition med at lege med grænserne for, hvad det vil sige at være pige og dreng. Lige fra vores berygtede Luciaoptog til de mandlige cancandansere ved julerevyen. Derfor var det ret oplagt, at vi ville passe godt ind i Aarhus Pride," forklarer Magnus Skou, der har været koordinator på TÅGEKAMMERETs deltagelse i årets Pride.

Har syslet med idéen i et halvt år

Faktisk har TÅGEKAMMERET syslet med idéen om at deltage i Aarhus Pride i et halvt års tid. De har udtænkt koncept og også søgt og modtaget støtte fra Djurslands Bank til at føre deres idé ud i livet. Sidste weekend knoklede de med at bygge en romersk stridsvogn, lave kostumer og sy et regnbueflag med TÅGEKAMMERETs logo på, så de kunne indtage Aarhus' gader iført rustninger af gaffatape, togaer og gyldne efeublade. 

"I løbet af paraden fik vi vist sunget så meget, at grupperne omkring os kunne synge med på vores sange til slut. Der var simpelthen bare en helt vidunderlig stemning og stor glæde blandt alle!" fortæller Magnus Skou.

En ny tradition til samlingen?

Og TÅGEKAMMERET gjorde sig ikke alene bemærket ved årets Pride-optog, de løb også med Paradeprisen, som ifølge diplomet gives til "en person eller gruppe, der har gjort sig særligt heldigt bemærket i dette års parade i kraft af et bemærkelsesværdigt tema eller indslag."

"Det var helt uforudset, og vi er meget taknemmelige for den anerkendelse. Nu glæder vi os bare til resultatet af prisen; nemlig at vi næste år får lov til at gå forrest med TÅGEKAMMERET og lede paraden. Det, er jeg sikker på, nok skal blive en fest for alle!"