Mette, ville du vælge et etårigt speciale?

Jeg har allerede overvejet, om jeg kunne bruge praktikopholdet i mit speciale. Det er der nogle, der gør.

Foto: Maria Randima

Praktikken indebærer jo i forvejen, at man skal skrive en faglig opgave som afslutning. Og det kommer til at lappe ind over, at jeg skal forberede mit speciale og underskrive specialekontrakten i december.

På den måde ville det være oplagt at kombinere specialet med et samarbejde med en virksomhed og udvide forløbet til et år.

I forhold til fordybelse ville det også være supergodt at have mere tid.

Jeg kan sagtens se en idé i, at kandidaten hedder et års undervisning og et års speciale. Det synes jeg, ville give mening, fordi specialet er ret vigtigt. Det er ikke bare en eksamensopgave, men noget, der skal udgives i et forskersamfund.

Jeg ville heller ikke være ked af at skulle ofre muligheden for at vælge profilfag på tredje semester til fordel for etårige specialer. For umiddelbart er der ikke nogen af fagene, der er relevante for mig.

Derfor håber jeg også, at jeg får en aftale på plads med en praktikplads. Ellers bliver jeg tvunget til at tage profilfag efter sommerferien.

Mette Esager, digital design og informationsvidenskab, andet kandidatsemester. Har planlagt praktik på tredje kandidatsemester og forventer at underskrive specialekontrakt i december.