Er du studieforvirret? – Så lyt til Signe og Sebastian

En ny samtalepodcast handler om alt fra uoverskuelige læsemængder til, hvordan man får nye venner i en ny by. Kort sagt: studielivets op- og nedture.

Sebastian Nordenlund Nissen og Signe Sønderholm er værter på podcasten "Studieforvirringen".

"Du er ikke på cykel i dag, Sebastian," lyder det overrasket fra Signe Sønderholm.

"Nej, den er stadig punkteret! Kan vi måske tale om, hvordan man lapper en cykel i podcasten?" spørger Sebastian Nordenlund Nissen med et grin.

De to udgør værtsparret i den nye samtalepodcast ”Studieforvirringen”. Her er intet emne for stort eller småt, så længe det handler om studielivet.

Første afsnit af ”Studieforvirringen” udkom 9. september og handler om RUS-ugen. Et emne Sebastian Nordenlund Nissen og Signe Sønderholm begge har friskt i hukommelse – i september begyndte de nemlig begge på 1. semester. Sebastian Nordenlund Nissen på molekylærbiologi og Signe Søndergaard på lingvistik.

En god idé

Idéen bag podcasten er, at Sebastian Nordenlund Nissen og Signe Sønderholm igennem deres samtaler skal afspejle studielivets op- og nedture med alt, hvad det indebærer, fortæller Trine Parsberg Madsen, der er idékvinde til og producer på podcasten. Til daglig læser hun antropologi på 5. semester.

"Idéen opstod, fordi jeg kom til at tænke på den udvikling, jeg selv har været igennem. I studiestarten skete der så meget, og det var let at føle sig lidt alene i det," siger Trine Parsberg Madsen.

Holdet bag podcasten består af vært Sebastian Nordenlund Nissen, Trine Parsberg Madsen, idékvinde, Malik Skydsgaard, tekniker, og vært Signe Sønderholm.

Hun fik idéen en uge før studiestart – og så var det med at handle hurtigt.

"Jeg meldte mig ind i alle de Facebook-grupper for nye studerende, jeg kunne finde, og søgte efter kommende 1. semesters studerende, der kunne tænke sig at være værter i podcasten," fortæller hun.

Der landede hurtigt 29 ansøgninger i Trine Parsberg Madsens indbakke. Og det var ikke tilfældigt, at valget faldt på Sebastian Nordenlund Nissen og Signe Sønderholm.

"Præmissen var, at de ikke skulle kende hinanden, men have grundlag for at skabe en god relation. På den måde ville jeg afspejle, hvordan det er at starte på et studie. Så lytterne kan løbende lytte til, hvordan Signe og Sebastian lærer hinanden bedre at kende," siger Trine Parsberg Madsen.

"Vi er blevet tvungne bedste venner," siger Sebastian Nordenlund Nissen grinende.

"Ja, det bliver mere og mere skørt. Vi er ved at få vores egen jargon i en slags struktureret smalltalk," supplerer Signe Sønderholm.

Spejl dig

Trine Parsberg Madsen håber, at podcasten kan skabe rum til refleksion og samtaler blandt de studerende:

"Som navnet på podcasten antyder, kan studielivet nogle gange føles som et stort virvar. Podcasten er en mulighed for, at man kan spejle sig i andre – uden at være nødt til at dele ud af sig selv. Jeg håber også, at den kan være med til at vise nye studerende, at de ikke er alene med følelsen af, at det kan være svært at starte på universitetet."

Signe Sønderholm og Sebastian Nordenlund Nissen er da heller ikke bange for at tale om det uperfekte og svære:

"Jeg håber, at podcasten kan bidrage til, at det eksempelvis ikke er så fy at sige, at man nogle gange føler sig ensom, eller at det er svært at flytte til en ny by," siger Signe Sønderholm.

Indtil videre laver holdet bag ”Studieforvirringen” podcasten i dette semester, men hvis den bliver taget godt imod, fortsætter de gerne:

"Det kunne være fedt at fortsætte podcasten. Vi håber, at vi kan få skabt interaktion med vores lyttere, så de også kommer med idéer til emner," siger Trine Parsberg Madsen.

Heller ikke her, er der noget, der er for stort eller småt.

­


 FAKTA: Studieforvirringen

  • En samtalepodcast
  • Udkommer hver anden mandag på Spotify, Podimo, Apple Podcast og Google Podcast
  • Emnerne bliver til i samarbejde med lytterne. Hvis du har forslag, kan du skrive til ”Studieforvirringen” på Facebook og Instagram