Ishockeyspiller på Universitetssøen: ”Det er civil ulydighed af bedste skuffe”
Trods skilte ved Universitetssøen, der forbyder færdsel på isen, bevægede flere sig ud fredag eftermiddag. To ishockeyspillere med fuldt udstyr var overbeviste om, at isen kunne bære. Og der skal mere end skilte til at holde dem fra at skøjte, lyder det fra de to.
I den kommende weekend lover vejrudsigten fortsat frost og solskin. Og med den forgangne uges temperaturer under nulpunktet, kunne det give anledning til, at århusianerne ligesom forrige weekend vil flokkes om byens frosne søer.
Men på søen i Universitetsparken, der er privatejet af Aarhus Universitet, er der fortsat op til weekenden forbud mod skøjtetur eller et slag ishockey. Det bekræfter teknisk chef på Aarhus Universitet, Peter Bachmann Vestergaard i en mail.
”Søen er fortsat usikker, og der er våger. Derfor opretholder vi vores forbud mod færdsel på søen,” skriver han.
LÆS OGSÅ: Isen er for tynd: Gå ikke ud på Universitetssøen
Universitet følger politiets anbefalinger om, at isen skal have en tykkelse på 16 centimeter, før den er sikker.
Folk trodser forbud
For at gøre opmærksom på forbuddet mod at færdes på isen, opstillede Aarhus Universitet i denne uge seks blå skilte langs søens bred med budskabet i rødt: ”Pas på – Isen er usikker, al færdsel på isen forbudt”.
Men trods det valgte flere fredag eftermiddag alligevel at begive sig ud på den frosne Universitetssø. Omnibus' journalist tog i et kvarter plads ved den sydlige del af Universitetssøen, som på det dybeste sted er mellem 150 og 170 centimeter dyb.
Først løb en gruppe unge drenge rundt på isen. Dernæst kom et par gående tværs over søen hånd-i-hånd. Så to par mere. Og på den nordlige del af søen havde en familie på fire gang i at lege.
Det vil kræve opsyn for at overholde forbud
Også to ishockeyspillere havde fundet vej til søen fredag eftermiddag.
”I sidste weekend tænkte jeg, at det var lidt for tidligt. Men nu er der gået en uge med massiv frost, så jeg tænker, den er sikker nok. Jeg tænker heller ikke, det er det farligste sted at gå gennem isen, fordi der går en del folk rundt,” siger Jesper Egholm, der sammen med sin ven Jørgen A. Leth er iført fuldt ishockeyudstyr.
Har du set skiltene med forbud mod at færdes på isen?
”Jeg så ikke skiltet, men jeg havde godt hørt fra medierne, at der var blevet sat skilte op,” siger Jesper Egholm og tilføjer:
”Det er civil ulydighed af bedste skuffe, det er det jo.”
De to ishockeyspillere erkender, at de udgør et dårligt eksempel for særligt en gruppe blandt beskuerne inde på søbredden.
”Når der står børn og græder og gerne vil ud på isen, som får at vide, at det er forbudt. Der er vi et dårligt eksempel,” siger Jørgen A. Leth.
Hvad skal universitet gøre, for at I ikke går ud på isen og spiller ishockey, når nu skiltene ikke virker?
”Hvis der sidder en mand på kanten og holder opsyn, ville vi nok ikke gå ud på isen,” siger Jesper Egholm.