Kun 30 studerende fra Emdrup kommer med til Kapsejlads

Sidste år tog mere end 70 studerende fra AU’s campus i Emdrup turen over Storebælt for at være med til Kapsejlads. Turen blev betalt af Institut for Uddannelse og Pædagogik. Men igen i år har de studerende haft svært ved at skaffe penge til turen til Kapsejlads.

Sidste år drog 70 studerende fra AU's campus i Emdrup til Kapsejlads. I år er de kun 30, fordi det først i sidste øjeblik lykkedes de studerende at få universitetet til at finansiere en del af turen. Foto: Lise Balsby
Igen i år samles de studerende fra Emdrup under den røde ballon i Universitetsparken. Foto: Lise Balsby

Kapsejladsen i Universitetsparken i Aarhus er Nordeuropas største studenterbegivenhed, og den vil de studerende, der læser på Institut for Uddannelse og Pædagogik i Emdrup lidt uden for København, ikke gå glip af, bare fordi de til daglig studerer flere hundrede kilometer fra parken.

Forrige år lykkedes det dem at få finansieret busturen til Aarhus, fordi de samtidig holdt generalforsamlingen i De Studerendes Råd (DSR) i Aarhus. Og sidste år smed instituttet 20.000 kroner efter de studerendes tur til Kapsejladsen. Men helt så rundhåndede har instituttet ikke kunnet være i år på grund af besparelserne på AU. 

Det var desværre ikke muligt at træffe institutleder Hanne Løngreen for en kommentar, men viceinstitutleder for uddannelse Eva Silberschmidt Viala, siger om beslutningen:

”Det er bestemt ikke fordi, vi ikke gerne ville betale. Vi synes, det er vigtigt at støtte de studerendes muligheder for at deltage i aktiviteter på AU. De studerende har ansøgt om 3000 kroner og har fået dem. Herudover har instituttet trods besparelsessituationen tildelt DSR yderligere 15.000 kroner for at støtte op om deres aktiviteter på tværs af instituttets 2 campus.”

Hun fortsætter:

”Sidste år oplevede vi desværre også, at flere af de studerende tog lidt let på deres tilmelding til turen, og nogle dukkede ikke op på hjemturen. Derfor har vi også talt med de studerende om, at det kan være en god idé med en vis egenbetaling for at sikre, at de studerende rent faktisk benytter tilbuddet, når de har sagt ja til at deltage.”

Hjælp fra uventet kant

De studerende i Emdrup har altså igen i år bakset med at sikre finansiering til turen. Men årsagen til, at de endte med kun at ansøge om 3000 kroner fra instituttet var, at der pludselig dukkede hjælp op fra uventet kant.

”Vi blev kontaktet af AU Kommunikation og AU studier, der gerne ville betale 9000 kroner til vores tur, fordi de kunne bruge det i forbindelse med deres projekt #yourniversity,” fortæller Mariella Smidt, der er formand for DSR og arrangør af turen til Kapsejlads.

”Det sagde vi ja tak til, og resten dækker vi ved egenbetaling, så de studerende betaler 50 kroner for hver vej. Desværre kom aftalen om finansiering så sent i hus, at det er gået ud over deltagerantallet, fordi vi ikke har kunnet melde noget håndfast ud før 3. maj, så i år er der kun 30 studerende, der tager af sted.”

For at undgå at de næste år står i samme situation, vil DSR arrangere et fagligt arrangement i Aarhus i forbindelse med Kapsejladsen.

”For så er vi sikre på at komme af sted, og så bliver turen dækket. Vi slår to fluer med ét smæk og får både noget fagligt og socialt ud af det. Det håber vi også, kan være med til at lokke flere af vores kandidatstuderende med,” siger Mariella Smidt.