Omnibus prik

Styrk dine fransk- eller tyskkundskaber ved siden af studiet – helt gratis

Aarhus Universitet tilbyder fra næste semester gratis sprogundervisning i tysk og fransk til studerende. Kurserne giver ikke ECTS – men du kan få papir på dit niveau.   

Studerende ved Aarhus Universitet får nu tilbud om gratis sprogundervisning i fransk og tysk. Photo: Marjun Danielsen, AU Foto

Fra næste semester kan du som studerende ved Aarhus Universitet få gratis sprogundervisning i tysk eller fransk ved siden af dine studier. Kurserne giver ikke ECTS, men når du har gennemført kurset, får du et kursusbevis, og du har også mulighed for at tage en sprogtest og få et internationalt anerkendt sprogcertifikat. Sprogkurserne er for studerende på alle universitetets uddannelser.

Erhvervslivet efterspørger tysk- og franskkundskaber

En analyse, som Dansk Industri i 2021 fik foretaget blandt sine medlemmer, viser, at flere af de adspurgte virksomheder har behov for medarbejdere, der kan begå sig på andre fremmedsprog end engelsk. Medarbejdere med tyskkundskaber er i høj kurs, men virksomhederne ser også et behov for medarbejdere, der kan begå sig på fransk og nordiske sprog.

Dansk Industri: Virksomhederne har også stort behov for medarbejdere, der mestrer andre fremmedsprog end engelsk

Begrænset antal pladser  

Tysk udbydes på både basis- og mellemniveau, mens fransk kun udbydes på mellemniveau. Kurserne begynder i september og består af én ugentlig undervisningsgang fra kl. 16-18 i ti uger plus en weekendworkshop.

Tilmeldingsfristen er den 12. august, og der er begrænset antal pladser.