Omnibus prik

Stor interesse for at blive coronatestet i Universitetsparken

Allerede kl. 9.37 var alle billetter til coronatest i Universitetsparken udleveret, og universitetets medarbejdere måtte afvise folk, som blev ved med at strømme til.

Fie Christensen, Signe Steffensen og Albert Illum læser medicinalkemi på AU og havde i dag taget opstilling i køen for at blive coronatestet. De tre går på stamhold sammen og har en holdkammerat, hvis kæreste er smittet med COVID-19; derfor ville de gerne testes. Foto: Marie Groth Andersen

Opdateret 28.09 kl. 15.30 med information om, at det også er muligt at blive testet i Universitetsparken tirsdag kl. 9-16

I dag var der mulighed for at blive coronatestet i Universitetsparken, da Region Midtjylland på foranledning af både de studerende og Aarhus Universitet havde opstillet et af sine mobile testcentre ved Dale's Cafe ved Internationalt Center. 

Testenheden åbnede kl. 9, men længe før havde de første taget opstilling i køen, heriblandt Signe Steffensen, Fie Christensen og Albert Illum, der alle læser medicinalkemi på tredje semester. De havde sluttet sig til køen kl. 8.40, og her en times tid senere var de rykket tæt på døren til testcentret. 

"Vi havde på fornemmelsen, at det ville være en god idé at komme i god tid. Vi er her, fordi en af dem, vi går på hold med, har en kæreste, der er smittet. Vi så vores holdkammerat i onsdags og har ingen symptomer, men vi ville gerne testes for en sikkerheds skyld."

De er alle tre blevet testet tidligere og var glade for muligheden for at blive testet i Universitetsparken.

Flere gik forgæves

Bag dem strakte køen af mundbindsklædte mennesker sig helt op til Vennelyst Boulevard, hvor den bøjede i retning af Nørrebrogade. 

Her for enden af køen stod Conor O'Connor Leerhøy, der er teknisk chef ved fakultetet Health. Han havde siden morgenstunden delt billetter til coronatest ud, og allerede kl. 9.37 havde han sammen med de øvrige AU-medarbejdere på stedet udleveret 450 billetter, hvorefter Region Midtjyllands testmedarbejdere bad ham stoppe med at udlevere flere. 

Herefter måtte Conor O'Connor Leerhøy i stedet afvise de folk, der blev ved med at komme til for at blive testet.

Det var kun planen, at den mobile testenhed skulle befinde sig i Universitetsparken mandag 28. september, men Region Midtjylland har mandag meldt ud, at det også er muligt at blive testet i Universitetsparken tirsdag 29/9 kl. 9-16. AU oplyser dog, at testkapaciteten tirsdag vil være mindre end mandag, så det er en god idé at komme i god tid.