Omnibus prik

To studerende og en ansat fra AU nyvalgt til Aarhus Byråd

Efter fintællingen af stemmerne til kommunalvalget blev offentliggjort i går aftes, står det klart, at studerende Anders Winnerskjold og Louise Lindskrog er valgt til Aarhus Byråd for Socialdemokratiet, og at ph.d.-studerende Mette Bjerre er valgt for SF.

Studerende Anders Winnerskjold, studerende Louise Lindskrog og ph.d.-studerende Mette Bjerre er nye AU-ansigeter i byrådet i Århus.

De sidste tre uger har man kunnet se ansigterne på adskillige AU’er kigge ned fra lygtepælene i både uniparken og resten af byen. Efter de personlige stemmer i går aftes blev endeligt opgjort, kan Anders Winnerskjold og Louise Lindskrog, som begge læser statskundskab, og ph.d.-studerende Mette Bjerre nu kalde sig medlemmer af byrådet.

”Det er vanvittigt, at jeg har fået så mange stemmer,” lyder det i en kort kommentar fra Anders Winnerskjold.

Han er med 2.721 personlige stemmer den socialdemokrat, der har fået flest stemmer ud over borgmester Jacob Bundsgaard, og den kandidat i kommunen med sjetteflest stemmer.

”Det betyder, at jeg står med et rigtig stærkt mandat til at lave noget af den forandring, jeg brænder for. Jeg er mega beæret og stolt med en vis portion ydmyghed også. Jeg glæder mig mest af alt til at komme i arbejdstøjet og arbejde for, at Aarhus bliver en by, som alle kan bo i. Vi skal bygge langt flere almene boliger, ikke bare studieboliger, men også til almindelige familier og ældreboliger.”

Ph.d.-kontoret skal skiftes ud med byrådssalen

I SF-lejren er glæden også stor. Her betyder en fremgang på et mandat, at partiets nummer tre på listen, Mette Bjerre, som er ved at færdiggøre sin ph.d. i matematik, efter jul kan bytte pladsen på kontorstolen ud med et sæde i byrådssalen.

”Jeg er sindssygt beæret over alle de stemmer, jeg har fået. Det er så vildt, at der er så mange mennesker, som vil stemme på mig og tror på, at jeg kan gøre det godt i byrådet. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med arbejdet og til at arbejde for flere billige boliger, flere pædagoger i daginstitutionerne og mere tillid til de ansatte i vores skoler, i daginstitutionerne og på vores plejehjem,” siger den nyvalgte SF’er.

Hun begynder sit arbejde i byrådet 1. januar og skal aflevere sin ph.d. 16. januar, så de næste to måneder skal der arbejdes på højtryk for at blive færdig.

Populære statskundskabere – især femte semester

Anders Winnerskjold er langt fra den eneste statskundskabsstuderende, der har høstet et flot stemmetal. Også Louise Lindskrog er valgt ind for Socialdemokratiet med 905 stemmer, imens Andreas Drachmann er blevet førstesuppleant for Radikale Venstre med sine 999 personlige stemmer. Begge læser på femte semester.

Under valgkampen fulgte Omnibus Louise Lindskrog for en dag, hvor hun fortalte, at studiet var sat på standby for at dedikere al tid til målet om en plads i byrådet, som nu er nået.

”Jeg er enormt glad og stolt og overrasket. Jeg er glad for at se, at vi har fået valgt så mange kvinder ind, og for, at kampagnen lykkedes. Jeg vil rigtigt gerne arbejde for at ændre på den politiske kultur, så der bliver plads til flere og især til unge kvinder og folk med anden etnisk baggrund. Jeg oplever, at det især er dem, der har svært ved at deltage i den politiske debat, som den er nu. Det vil jeg gerne sætte fokus på og være med til at ændre,” siger Louise Lindskrog.

Læs også: Det er måske ikke mega sexet – men det gør en forskel

Under valgkampen fulgte Omnibus også teologistuderende Victoria Drummond Kilpatrick, som stillede op for Det Konservative Folkeparti. De fik dog kun et mandat i byrådet, som spidskandidat Marc Perera snuppede, hvorfor Victoria Drummond Kilpatrick ikke kom ind.

Læs også: Godmorgen. Klokken er kvart i valgkamp

AU-studerende Lene Horsbøl (V) blev valgt ind i Aarhus Byråd i 2013 og er blevet genvalgt i år.