Highlights fra AU's 90 års fødselsdag i Aula'en

Highlights fra den mere højtidelige del af fejringen af AU's 90 års jubilæum. Også på fredag er der fest, hvor alle medarbejdere og studerende er inviteret.

17.09.2018 | Lotte Bilberg og Lars Kruse, Ida Marie Jensen og Martin Gravgaard (foto)

Rektor Brian Bech Nielsen tog imod gæsterne til højtidligheden i Aula'en i fredags.

Bestyrelsesformand Connie Hedegaard byder flankeret af en fornøjet rektor Brian Bech Nielsen velkommen til årets æresalumne diplomaten med meget mere, Ulrik Federspiel.

LÆS OGSÅ: AU fylder ikke 90 hvert år

Borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), beundrer rektors kæde. Rektor på talerstolen i Aula'en.

Kandidatstuderende Maria Møller holdt i år tale på de studerende vegne, og også uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) betrådte talerstolen.

Lektor Tove Hedegaard Jørgensen (tv.) sammen med prorektor Berit Eika. Hedegaard modtog i år AU's Jubilæumsfonds Pædagogiske Hæderspris. Professor Lotte Bøgh Andersen, der her ses sammen med rektor, var årets modtager af Aarhus Universitets Forskningformidlingspris

Legatmodtagerne fra venstre kandidatstuderende Cathrine Frederiksen Madsen, kandidatstuderende Karl-Emil Bilstrup, Eeva-Liisa Røssell Johansen og Jens Erik Viuff Ludvigsen.

Som det sig hør og bør var markeringen af 90 års jubilæet i Aula'en holdt i den højtidelige tone. Rektor med årets æresalumne Ulrik Federspiel. Gang i den under de fortsatte festligheder i Musikhuset fredag aften med koncert med blandt andre Indra, Nina Forsberg, Kira Skov, Jesper Binzer, Jimmy Jørgensen og Steen Jørgensen – under ledelse af kapelmestrene Per Chr. Frost og Peter Vuust. Konferencier (iført tiger) Martin Brygmann.

De nyudnævnte æresdoktorer ved Aarhus Universitet: Professor Cheryl Mattingly, doktor Andrew G. Clark, professor Kenneth J. Meier og professor Jeff Michael Sands.

Mød æresdoktorerne 2018 (au.dk)