AU-studerende vil lave flere camps for kræftramte unge

De to medicinstuderende fra AU, der i sommer arrangerede en rehabiliteringscamp for kræftramte unge, har i den grad fået blod på tanden efter oplevelserne på sommerens camp.

Alle deltagerne på rehabiliteringscampen Cool Camp vil anbefale andre kræftramte at deltage i fremtidige Cool Camps. Foto: Maria Randima
Foto: Maria Randima

»Vi har fået gode evalueringer fra både deltagere og frivillige. Gruppen af deltagere fungerede godt sammen. Og de frivilliges indsats var helt i top. Det var i den grad det hårde arbejde værd at se de unge lyse op. Mange gav udtryk for, at det er den bedste uge, de nogensinde har haft. Og det er jo den bedste feedback, man kan få,« lyder det fra den ene af de to arrangører, Rasmus Thøger Christensen. Sammen med sin gode ven og medstuderende Heidi Kirstine Støve står han bag organisationen ExcaliCare, der har til formål at arrangere rehabiliteringscamps for kræftramte unge.

LÆS OGSÅ: AU-studerende hjælper kræftramte børn

Venner, som forstår det, andre ikke forstår.

En forælder til en af deltagerne skriver i sin evaluering af årets camp: »Sidder med glædestårer i øjnene. Sikke en succes, stor TAK til jer og alle de frivillige. Jeg har en datter, som har fået en oplevelse for livet, en masse viden om sig selv og ikke mindst en masse nye venner, som forstår alt det, som mange andre aldrig kommer til at forstå …« Sammen med Heidi Kristine Støve har Rasmus Thøger Christensen 1. oktober sendt en ansøgning til Børnecancerfonden for at søge penge til at arrangere endnu en Cool Camp for kræftramte unge næste år.

Reunion og camp for søskende til kræftramte

»Vi har også søgt midler til at lave en reunion for de unge, der var på camp i år. For flere har oplevet et tomrum efter campen og savner deres Cool Camp-venner. En reunion vil også give os mulighed for at følge op på deltagernes udvikling siden campen. Og så har vi også søgt midler til en camp for unge søskende til kræftramte unge,« fortæller Rasmus Thøger Christensen. De to studerende bag ExcaliCare regner med at få svar på deres ansøgning i december.

Læs mere på Excalicare.dk