Connie Hedegaard stopper som bestyrelsesformand for AU

Efter to perioder à fire år i AU's bestyrelse kan Connie Hedegaard ikke genudpeges. Hun fratræder derfor pr. 1. december i år. Arbejdet med at finde en ny bestyrelsesformand er nu i gang.

Connie Hedegaard er formand for Aarhus Universitets bestyrelse. Her ses hun ved årsfesten i september 2021, hvor hun holdt tale. Foto: Søren Kjeldgaard

Aarhus Universitet skal have en ny bestyrelsesformand, for Connie Hedegaard fratræder posten 1. december i år. Til den tid har hun siddet to perioder i AU's bestyrelse og kan dermed ikke genudpeges.

Connie Hedegaard har været eksternt medlem af Aarhus Universitets bestyrelse siden december 2014. Hun blev udpeget som formand for bestyrelsen i 2017, hvor hun afløste Michael Christiansen på posten. Connie Hedegaard blev genudpeget som formand i 2018.

Arbejdet med at finde ny formand er i gang

Arbejdet med at finde en ny formand er i gang. På au.dk fremgår det, at universitetet søger en profil, der blandt andet har et "stærkt netværk og nylig erfaring med samarbejde med politiske beslutningstagere og embedsmænd" og har "respekt for universitetets tradition for forskningsfrihed, autonomi og medinddragelse". 

Blandt sine kommende arbejdsopgaver skal den kommende formand lede bestyrelsen i arbejdet med at formulere AU's kommende Strategi 2025. Desuden er det formanden, som sammen med universitetets rektor repræsenterer AU udadtil. Rektorstillingen har netop været slået op, og bestyrelsen skal på sit møde 7. april tage stilling til en rektorkandidat. 

Korrekturlæst af Charlotte Boel