Birgitte Nauntofte er kommende bestyrelsesformand for Aarhus Universitet

Birgitte Nauntofte er kommende bestyrelsesformand for Aarhus Universitet og overtager 1. december formandsposten efter Connie Hedegaard, som stopper efter otte år i Aarhus Universitets bestyrelse. Birgitte Nauntofte var fra 2009 til 2021 direktør i Novo Nordisk Fonden.

Det er 1. december i år, at Birgitte Nauntofte overtager posten som formand for AU's bestyrelse. Foto: Novo Nordisk Fonden

Aarhus Universitet præsenterede tirsdag ved middagstid den kommende formand for Aarhus Universitets bestyrelse. Det bliver Birgitte Nauntofte, som 1. december overtager formandsposten efter Connie Hedegaard.

Birgitte Nauntofte kommer med en sundhedsvidenskabelig baggrund som professor i odontologi og var i perioden 2002 til 2009 prodekan for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Fra 2009 til 2021 har hun været direktør i Novo Nordisk Fonden. Siden har hun fortsat karrieren inden for bestyrelsesarbejde i blandt andet BII Fonden og LIFE Fonden – begge er stiftet af Novo Nordisk Fonden.

Hun beskriver Aarhus Universitet som et stærkt og veldrevet universitet, der nyder international anerkendelse:

"Og så er det et universitet, hvor formidling og i stigende grad innovation er styrkepositioner. Jeg vurderer, at potentialet til at udbygge positionerne yderligere er til stede med udgangspunkt i de mange engagerede og dygtige ansatte og studerende. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med bestyrelsen og med rektor og ledelsesteamet på Aarhus Universitet og ser med stolthed frem til at facilitere universitetets udvikling til gavn for Danmark og for det internationale vidensamfund”, siger hun i en pressemeddelelse fra Aarhus Universitet.

Det er et udpegningsorgan med regionsdirektør i Region Midtjylland, Pernille Blach Hansen, i spidsen, der på baggrund af en indstilling fra et indstillingsudvalg har peget på Birgitte Nauntofte som ny bestyrelsesformand for Aarhus Universitet.

”Inden for den danske universitetssektor har Birgitte Nauntofte en helt unik og yderst relevant profil i forhold til at påtage sig en rolle som bestyrelsesformand. Ikke mindst i kraft af den udvikling, der er i gang på Aarhus Universitet med et forøget fokus på innovation og samarbejde med det omgivende samfund. Ud over at have stået i spidsen for den største private fond i Danmark har hun siddet med i forskningsråd og bidraget som ekspert og inspirator inden for uddannelse, forskning og innovation i både ind- og udland”, siger Pernille Blach Hansen.

Rektor Brian Bech Nielsen ser frem til det kommende samarbejde med Birgitte Nauntofte:

”Med Connie Hedegaard har vi haft en særdeles kompetent og ambitiøs formand for universitetet, og det får vi også med Birgitte Nauntofte. Birgitte Nauntofte har et indgående kendskab til hele universitetssektoren, fondsverdenen og det politiske system. Jeg er sikker på, at vi vil blive både inspireret og udfordret på den helt rigtige måde. Jeg glæder mig meget og ser frem til samarbejdet”, siger Brian Bech Nielsen i pressemeddelelsen fra AU.

Connie Hedegaard har siddet i Aarhus Universitets bestyrelse i otte år og kan dermed ikke forlænges. Det var i 2017, hun blev udpeget som formand for bestyrelsen, da hun afløste Michael Christiansen, mens hun blev genudpeget som formand i 2018. Birgitte Nauntofte er udpeget for en periode på fire år.

Som den kommende formand skal Birgitte Nauntofte repræsentere AU udadtil sammen med rektor Brian Bech Nielsen, ligesom en af hendes store opgaver bliver at indfri universitetets 2025-strategi. Hun kommer også til at være med til forberedelsen af AU's 2030-strategi.