Omnibus prik

DEBAT: Tak for ingenting, AU!

End ikke en kop kaffe og et rundstykke kunne det blive til, da AU sagde farvel til flere end 30 rengøringsassistenter i forbindelse med udlicitering af rengøringen til et privat firma. Vi er skuffede over den manglende afsked med kolleger, der har arbejdet både 20 og 30 år på Aarhus Universitet, skriver rengøringsassistenternes tillidsrepræsentanter i dette debatindlæg.

Flere end 30 rengøringsassistenter, der gør rent i 52 bygninger på AU, er overgået til et privat firma.
Fællestillidsrepræsentant for 3F - Den Offentlige Gruppe, Peter Kithler,
og tillidsrepræsentant Kjeld Søndergaard.

Håndtryk er som bekendt ikke det, vi gør mest i for tiden. Men et rundstykke og en kop kaffe burde det have været muligt at give, da der 29. maj blev sagt et trist farvel til dygtige og loyale AU-kolleger med sammenlagt rigtig mange års ansættelse på AU. 

Vi taler om de over 30 fuldtidsansatte rengøringsassistenter, der er overgået til et privat firma efter udlicitering af rengøringen i 52 bygninger på Aarhus Universitet. Som deres tillidsrepræsentanter og kolleger er vi både forundrede og skuffede på deres vegne over afslutningen på denne lange proces. 

Giv dem lidt anerkendelse

Med det mener vi, at vi kunne have ønsket os, at ledelsen havde valgt at gennemføre en form for overdragelse af kollegerne til den eksterne leverandør med et lille arrangement, hvor man med anerkendelse sendte dem videre i deres arbejdsliv.

Vi har selvfølgelig forståelse for, at coronasituationen har gjort det en smule sværere at holde et sådant arrangement, men efter vores mening havde det ikke været umuligt. Og om ikke andet kunne man have valgt at sende en mail eller et brev i stedet for blot ingenting!

Tusind tak for alle årene 

Hvis ledelsen på et senere tidspunkt vælger at konkurrenceudsætte yderligere opgaver på AU, vil vi henstille til, at man forholder sig til, at det rent faktisk er dygtige kolleger, man potentielt risikerer at skulle sige farvel til. Og at man selvfølgelig som en helt naturlig del af en sådan proces vælger at rette en form for rettidig anerkendelse til disse kolleger.

Til sidst kommer her vores anerkendelse til vores tidligere kolleger. Tusind tak for alle de år, I har udvist høj faglighed, loyalitet, engagement og service.

Vi ønsker jer alt det bedste i de nye rammer.