Der bliver alligevel ingen juleaften på AU – men studenterpræsterne har en plan B

De nye coronarestriktioner har lukket AU – hvilket også sætter en stopper for studenterpræsternes plan om at holde juleaften på AU. Men præsterne har et alternativ i ærmet, så studerende, der ikke kan rejse hjem til jul, stadig kan få en hyggelig juleaften sammen med få andre.

Studenterpræsterne kan sammen med Studenterhus Aarhus ikke længere være vært for juleaften på AU under de nuværende coronarestriktioner. I stedet sætter de studerende sammen i grupper af fem og tilbyder grupperne en aktivitetspakke, så de kan klippe julepynt og spille pakkeleg. Foto: Colourbox

AU's campus er som følge af de nye coronarestriktioner lukket land i øjeblikket. Også for studenterpræsterne og Studenterhus Aarhus, som ellers havde fået lov af universitetsledelsen til at holde juleaften i Stakladen for studerende, der i år ikke kan fejre jul sammen med familien. Men med de skærpede retningslinjer er det ikke længere muligt. 

Juleaften privat 

”Det, vi i stedet kan tilbyde, er, at man melder sig til at deltage i et juleaftensarrangement, som kommer til at foregå privat. Vi sætter de studerende sammen i grupper af fem, så vi er gået fra at være værter til at være organisatorer,” fortæller Ninni Schaldemose.

Hun er akademisk medarbejder hos studenterpræsterne ved AU og står for at arrangere juleaften på universitetet sammen med international koordinator Sigrun Schaumburg-Müller fra Studenterhus Aarhus.

Pakkeleg som isbryder

Arrangørerne opfordrer de tilmeldte til at holde julemiddagen som sammenskudsgilde eller lave middagen i fællesskab. En fra hver gruppe kan den 23. december hente et lille hygge-kit, så deltagerne kan lave julepynt og spille pakkeleg. 

”Det kan hjælpe med at få gang i snakken i grupperne, hvilket ellers kan være svært, når de ikke kender hinanden på forhånd,” siger Ninni Schaldemose. 

En udsat gruppe 

At studenterpræsterne vælger at samle fem fremmede sammen privat i en tid, hvor myndighederne ellers henstiller til, at man begrænser sin sociale kontaktflade, skyldes, at sigtet med arrangementet er at bekæmpe ensomhed blandt en udsat gruppe, forklarer Ninni Schaldemose. 

”Det er studerende, hvor alternativet ellers ville være at skulle sidde alene juleaften. Og det er op til den enkelte at vurdere, om de har lyst til at deltage under de nuværende omstændigheder,” siger hun.

Det koster 15 kroner at melde sig til og dækker udgift til pakkeleg – og fristen for at tilmelde sig er torsdag den 17. december.