Fra i dag lukker Campus Herning og AU’s lokaliteter i Foulum, Silkeborg og Kalø også ned

På et pressemøde i går, torsdag, annoncerede regeringen, at yderligere 31 kommuner pålægges ekstra restriktioner, herunder at undervisning på videregående uddannelser omlægges til digital undervisning, og at offentlige institutioners medarbejdere hjemsendes. AU’s campus i Herning samt lokaliteter i Foulum, Silkeborg og på Kalø lukker derfor også ned fra i dag.

Campus lå øde hen, da landet lukkede ned i marts tidligere i år. Foto: Marie Groth Andersen.

Tidligere på ugen, den 7. december, meddelte regeringen, at 38 kommuner blev pålagt skærpede corona-restriktioner, herunder Aarhus Kommune og kommunerne i hovedstadsområdet.

Det betød blandt andet, at Campus Aarhus og Campus Emdrup måtte lukke ned fra onsdag den 9. december.

LÆS OGSÅ: Al fysisk undervisning i Aarhus og Emdrup aflyses fra onsdag og medarbejdere sendes hjem

I går kom beskeden så om, at yderligere 31 kommuner pålægges samme restriktioner. Det får den konsekvens, at AU’s Campus Herning samt universitetets lokaliteter i Foulum, Silkeborg og Kalø nu også lukker ned fra i dag, fredag, kl. 16.00.

Hjemmekontor og digital eksamen

Derfor er det nu alle universitetets studerende, som må skifte foredragssalene ud med online klasserum, og indstille sig på, at alle eksaminer i udgangspunktet bliver omlagt til digitale eksaminer. Undtagelser kan dog forekomme, eksempelvis for undervisning i laboratorier eller eksaminer, som ikke kan omlægges til digitale formater.

For alle ansatte gælder, at den udelukkende står på fremmøde i hjemmekontoret, med mindre man opfylder en kritisk funktion.

Restriktionerne gælder indtil videre frem til den 3. januar 2021.