Fra julestue til hjemmekontor: AU’s studerende og ansatte må arbejde hjemmefra i januar

Juleferien er slut, men samtlige studerende og langt de fleste ansatte på AU behøver ikke at hoppe ud af joggingbukserne for at møde på studiet eller på arbejde. Forlængelsen af corona-restriktionerne betyder nemlig, at AU’s bygninger og biblioteker i udgangspunktet er lukkede foreløbigt frem til 17. januar. Og som udgangspunkt foregår alle eksamener online.

Den står fortsat på arbejde i joggingbukser og møder på Zoom for AU's ansatte og studerende i januar. Grafik: Astrid Reitzel, foto: Colorbox.

4. januar er dagen, hvor mange AU-ansatte vender tilbage til jobbet efter juleferien. Men på grund af corona behøver langt de fleste hverken at finde sko eller overtøj frem for at komme på arbejde. De må i stedet nøjes med at sige goddag til hjemmekontoret.

Her kan man som minimum forvente at være installeret frem til den 17. januar, der indtil videre er den dato, som myndighederne har forlænget de nuværende restriktioner og nedlukningen af samfundet til.

Samme restriktioner som før jul

På AU betyder det, at de tiltag, der gjaldt før jul, fortsat gør sig gældende.

Alle eksamener og al undervisning foregår online, med enkelte undtagelser som eksempelvis eksaminer og undervisning i laboratorier og klinikker.

Medmindre man varetager kritiske funktioner, skal ansatte fortsat arbejde hjemmefra.

Og universitetets bygninger er fortsat aflåst, ligesom bibliotekerne er lukkede. Hvis man skal bruge materialer fra biblioteket til forskning og undervisning, er det dog muligt at hente dem på udvalgte biblioteker i bestemte tidsrum. Læs mere på AU Library’s hjemmeside.

Usikre tider i udsigt

Sundhedsminister Magnus Heunicke mødes i dag med coronaindsatsgruppen. Han fortalte lørdag 2. januar til TV2, at han ikke vil afvise, at der kommer nye restriktioner, eller at de nuværende restriktioner forlænges.

Skulle ovenstående restriktioner trods  udmeldingen fra sundhedsministeren blive løftet den 17. januar, vil en række andre restriktioner imidlertid fortsat gælde til og med den 28. februar. Det gælder blandt andet opfordringen til at arbejde hjemme og anbefalingen om at aflyse sociale arrangementer.


FIK DU LÆST?

Under nedlukningen i foråret 2020 besøgte Omnibus - virtuelt -flere AU-ansatte og studerendes hjemmekontorer. Find mini-reportagerne her: TEMA: Vis mig dit corona-hjemmekontor.