TEMA: Vis mig dit corona-hjemmekontor

Da AU – som resten af Danmark – lukkede ned i marts 2020, måtte mange rydde spisebordet eller finde plads på børneværelset for at indrette en interimistisk arbejdsplads derhjemme. Omnibus tog på online tour de chambre i forskellige AU’eres hjemmekontorer.

Rektor på hjemmekontoret, famileråd ved køkkenbordet og ryksammen i studenterhyblen

Få indblik i, hvordan den første uge af nedlukningen så ud på hjemmekontoret hos rektor Brian Bechn Nielsen, lektor Palle Villesen og de to studerende Marie Vestergaard og Dan Boëtius.

Rasmus Rørbæk

Pressekoordinator ved Nat-Tech Kommunikation arbejdede flankeret af en lyseblå drømmefanger, tryllestave og et sirligt dukkehus på værelset, venligst udlånt til lejligheden af Daimi på 7 år.

Berit Eika

Prorektor Berit Eika og hendes mand fordelte sig på hver deres etage for at forstyrre hinanden mindst. Prorektor indtog spisestuen, hvorfra hun blandt andet var i dialog med Uddannelses- og Forskningsministeriet om afviklingen af eksamener.

Peter Bruun Nielsen

Vicedirektør for AU IT, Peter Bruun Nielsen, måtte banke et havebord op i soveværelset, hvorfra har havde travlt med at holde AU's it-systemer og it-infrastruktur kørende, mens universitetet var lukket ned.

Michael Munch

Michael Munch, der er marketingpartner på AU, måtte kæmpe lidt med at skaffe sig arbejdsro med tre børn på 0, 3 og 6 år hjemme på matriklen. Men hørebøffer med støjreduktion er vejen frem! Selvom han aldrig har været stor fan af hjemmearbejde, forklarer han, at det er ret hyggeligt at se sine kollegers børn, kæledyr og morgenhår.

Marianne Glasius

Marianne Glasius er lektor ved Institut for Kemi og kunne under nedlukningen i marts 2020 nyde udsigten til lyngbakker og islandske heste. Men laboratoriet med analyseudstyr var savnet, blandt andet et nyt massespektrometer, som netop var blevet installeret kort før nedlukningen.