”Godt gået for en uni-kantine”

Omnibus sendte to vegetariske madentusiaster på udflugt i samfundsfaglig kantines kulinariske buffet. Især skiltningen af madens indhold var meget populært hos de to anmeldere.

De to vegetarer og studiekammerater fra fysik og astronomi begav sig ombord i samfundsfaglig kantines udbud, hvor især de bagte rodfrugter og den mangfoldige salatbar imponerede. Foto: Maria Randima.
Foto: Maria Randima.
Foto: Maria Randima.

Anmeldt af: Elham Amiri og Helene Hestbech Jørgensen, der studerer fysik og astronomi på fjerde semester.

Maden: Det, der først falder os i øjnene, da vi træder ind i den lille kantine, er skiltningen på maden. Overalt er der skilte, hvor det er krydset af, om maden er vegetarisk, gluten- eller laktosefri. De gør det let som vegetar at navigere i kantinen. Derudover fortæller det venlige personale glædeligt om, hvad der er i de forskellige retter. Vi kaster os først over deres flotte og farverige salatbar, derudover køber vi dertilhørende focacciabrød, bagte rodfrugter fra de varme retter og wraps med falafel og chipotle chutney. Til dessert køber vi to kager.

Først skal hovedretten bedømmes, og den smager vildt godt. Vi er især meget begejstrede for salaterne. I kantinen er der en del at vælge mellem, også salater med blandt andet linser og pasta. Råvarerne er friske, salaterne er krydret forskelligt og varierer derfor en del i smagen. Det er et plus. Vi mangler dog skåle i salatbaren med for eksempel tomater, gulerødder og lignende, og der er heller ikke toppings. Derudover er der humus, den smager godt, men Helene er ikke helt begejstret for dens lidt grynede konsistens. Til gengæld smager den ikke for meget af hvidløg, hvilket unægtelig er heldigt for ens ånde resten af dagen. Focacciaen skal også prøves. Den er uden tvivl hjemmebagt, men dog ret klæg, vi er lidt i tvivl om, hvorvidt det er med vilje, eller om den ikke er helt gennembagt. Kantinen skal dog have ros for smagen og den lækre krydring med salt, tomat og rosmarin.

Vi vil uden tvivl betegne os selv som garvede falafelkendere og er derfor meget spændte på vores meget indbydende wraps. Desværre lever de ikke op til forventningerne. Smagen er på én og samme tid sød og bitter, det er lidt mærkeligt. Vi ved ikke, om det er kombinationen af falafel og chipotle chutney, der gør det, men vi må nok erkende, at det ikke helt er noget for os. Til gengæld kan vi ikke få armene ned over de bagte rodfrugter, der er utroligt delikate og velkrydrede – konsistensen er også helt perfekt. Vi må blankt erkende, at vi ikke selv kan lave dem lige så godt.

Selvom det var et godt, solidt og mættende måltid, skal de søde sager jo også prøvesmages. Kagerne er en flot afslutning, både Elhams kryddermuffin og Helenes kokostop er lækre svampede og velsmagende. Elham er meget begejstret for solsikkekerne på toppen af sin muffin. Helene mangler ikke som sådan chokolade på sin kokostop, men det ville omvendt heller ikke skade den.

Prisen: Vi kom af med 143 kroner for hele gildet (to små salater, to focacciastykker, wraps, en muffin, en kokostop, en Coca Cola og en økologisk æblejuice). Kantinen skal have ros for, at tingene har faste priser, og man kan se, hvad de koster. En lille salat til 21 kroner er dog pebret. Egentlig er priserne fair nok tilsammen, men det er en kantine og ikke en café.

Stemningen: Vi kommer til en tidlig frokost kl. 11.30, og der er kantinen lidt tom. Ellers er der hyggeligt nok, især de store vinduer, der giver et flot udsyn til Universitetsparken, tager kegler. Udsigten er super flot, og der kommer masser af lys ind i kantinen.

Konklusion: Samfundsfaglig kantine får et kæmpe plus for at være så vegetarvenlig – der er mange forskellige og lækre vegetaralternativer. Vi kan også forstå, at dagens ret hver mandag er vegetarisk. Et virkelig godt initiativ, der helt klart skal prøves en dag. Selvom deres wraps ikke fik os op at ringe, kommer vi uden tvivl tilbage hertil. Vi er meget mætte og glade, kvaliteten er fin. Det er rigtig godt gået for en uni-kantine.