Interesserede kan deltage i møderne i AU’s bestyrelse

Formanden for AUs bestyrelse skal være hentet uden for de gule mure. Den siddende hedder Michael Christiansen. Han er også formand for DRs bestyrelse. Foto: Lars Kruse

Alle interesserede kan deltage i møderne AU’s bestyrelse, eftersom møderne er offentlige. Bestyrelsen besluttede på sit seneste møde før sommerferien, at den dagsorden, som sendes ud før et møde, fremover skal indeholde tidsangivelser for, hvornår de enkelte punkter på dagsordenen bliver behandlet under et møde. Forslagsstillernes argument var, at det ville lette interesseredes mulighed for at følge punkter, som har deres særlige interesse. 

Fem interne og seks eksterne medlemmer

AU’s bestyrelse er den øverste myndighed på AU. Den består af i alt 11 medlemmer. Fem af medlemmerne vælges internt på universitetet. To medlemmer vælges blandt det videnskabelige personale, et medlem blandt det teknisk-administrative personale og to medlemmer blandt de studerende. Formanden og de øvrige fem medlemmer er såkaldt eksterne medlemmer, der har deres virke i for eksempel det private erhvervsliv.

Mødekalender, dagsordener og referater for Aarhus Universitets bestyrelse (medarbejdere.au.dk)