Omnibus prik

Internationale studerende: Danskere er venlige, hjælpsomme – og ret hotte!

De internationale studerende har besøgt Omnibus’ stand på årets studiemesse og fældet dom over danskerne. Vi er venlige, ser godt ud – og nogle er endda taget hertil på grund af lækre drenge og piger.

De studerende på den internationale studiemesse har fældet dom over danskerne. Vi er venlige, hjælpsomme og flotte, men også reserverede og lidt mærkelige. Foto: Miriam Brems.

Tænker du af og til over, hvad de internationale studerende mon synes om os danskere? Vi har (et bud på) svaret her. De studerende, der deltog på den internationale studiemesse, fik nemlig en tus stukket i hånden og satte krydser ud for en række svarmuligheder. Det har affødt denne (uvidenskabelige) statistik:

Grafik: Miriam Brems

På en klar førsteplads med 84 stemmer ligger, at danskerne er ”meget venlige og hjælpsomme.” Omtrent halvt så mange påpeger dog, at venligheden til trods er danskerne også reserverede.

Kommet for at kigge på lækre piger og drenge

På andenpladsen over karakteregenskaber finder vi kategorien ”good-looking,” som hele 69 har krydset af. Et par stykker har da også svaret, at de er taget til Danmark på grund af ”hot boys” og ”hot girls.” Som årsag til at vælge Danmark frem for andre lande er vores uddannelsessystem og tilgang til uddannelse dog oftere fremhævet.

Danskerne har god stil

Kun 12 har beskrevet danskerne som hårdtarbejdende. ”Dovne,” ”grimme” og ”kedelige” får (heldigvis) kun 1-2 stemmer hver, mens man i mellemgruppen finder 27 stemmer på ”sjove” og 24 stemmer på ”lidt underlige.” Et par stykker har noteret med fritekst, at danskerne har god stil – og en enkelt, at danskere er fulde.

Lillebrorkomplekser?

Grundet pladsmangel var New Zealand forsvundet fra vores verdenskort. Det fik to gæstende newzealændere hurtigt lavet om på med en tustegning af øen – dog ca. dobbelt så stor som dens faktiske størrelse, hvorfor et forstørrelsesglas måtte tegnes rundt om, så proportionerne kunne forsvares. De medgav, at tegningen måske afspejlede "lillebrorkomplekser" relateret til Australien. Foto: Miriam Brems.