Omnibus prik

Internationale studerende om danskerne: Scoringspotentialet er dalet (måske)

De internationale studerende på årets studiemesse har talt. Omnibus’ årlige, uvidenskabelige meningsmåling viser, at danskerne fortsat scorer højt i venlighed – men at scorepotentialet måske er dalet. I hvert fald bliver vores skønhed rated lavere end sidste år.

De internationale studerende, der besøger Omnibus' stand på studiemessen, kan hvert år deltage i avisens uvidenskabelige meningsmåling af deres holdning til Danmark og danskerne. Foto: Miriam Brems.

Det er efterhånden blevet en tradition, at de internationale studerende svarer på spørgsmål om danskerne, når de besøger Omnibus’ stand på studiemessen. Tre store spørgeskemaer besvaret med sprittusser har kastet denne uvidenskabelige meningsmåling af sig.

 

Grafik: Miriam Brems.

Venlighed og hjælpsomhed indfinder sig på en klar førsteplads med 70 stemmer, når danskernes egenskaber skal vurderes. På trods af det finder vi på andenpladsen ”reserverede” med 45 stemmer.

Mellemrubrik: Vi ser godt ud – men kvaliteten er måske faldet

Bronzemedaljen går til ”good-looking” med næsten lige så mange stemmer som reserverede. Alligevel kunne det (eller vi) dog se bedre ud: Danskernes ydre indtog nemlig en klar andenplads i statistikken på sidste års messe, dengang med næsten lige så mange stemmer som ”meget hjælpsomme.”

Er her for at hygge og have det godt

Det er heldigvis ikke for udseendets skyld, at de internationale studerende har valgt Danmark. De peger blandt andet på ”hygge <3” og ikke mindst på Danmarks ry for at være det lykkeligste land med høje levestandarder og god work life balance som motivation for at tage af sted.

De internationale studerende har markeret, hvor de kommer fra: Mere end 40 europæiske destinationer, 12 asiatiske og 7 nordamerikanske. Henholdsvis 3, 2 og 1 er på besøg fra Australien, Sydamerika og Afrika. Foto: Miriam Brems.