Omnibus prik

Kunne du tænke dig et havelod i en øko-byhave?

Hvis du drømmer om dit eget lille lod i en øko-byhave klos op ad AU, er det nu, du skal være lidt vaks ved havelågen.

Fælleshaven Greenshare/Greenshare Community Garden, der ligger lige over for Studenternes Hus på Fredrik Nielsens Vej, melder om ledige havelodder. Som studerende skal du slippe 200 kroner og som medarbejder 300 kroner om året for et havelod på 4 m2. Desuden får du frø og gødning og kan frit benytte de haveredskaber, der er til rådighed for medlemmerne af fælleshaven.

Sprogkonsulent Lenore Messick, der leder fælleshaven, fortæller, at der er rift om lodderne i øko-byhaven, så skulle du være interesseret i at få fingre i et af dem, skal du ikke tøve for længe med at sende en mail til greensharegardeninfo@gmail.com

Du kan også skrive en besked til kræfterne bag fælleshaven på Facebook

Fælleshaven Greenshare/Greenshare Community Garden består af 38 små havelodder. Størstedelen af medlemmerne er studerende og medarbejdere ved AU. Men også beboere i kvarteret har lodder i øko-byhaven, der ligger på en kommunal grund ved Fredrik Nielsens Vej.

Du behøver ikke have et lod for at være med i fællesskabet

Hvis du har lyst til at få jord under neglene, men ikke lige ser dig selv som typen, der dyrker pastinakker i eget havelod, er du fortsat velkommen til at være end del af fællesskabet omkring Greenshare.

"Vi har også brug for dem, der bare har lyst til at give en hånd med en gang imellem. For eksempel i forbindelse med pasning af fællesarealerne," forklarer Lenore Messick.

Ny chance for et lod i AU Garden

Skulle du ikke være en af de heldige, der får et af de ledige havelodder i fælleshaven ved Fredrik Nielsens Vej, behøver du ikke visne helt hen i mismod. Du får nemlig en ny chance for at blive en del af et grønt fællesskab, når AU Garden bliver en realitet sidst på foråret. 

LÆS OGSÅAU Garden: Grønne tanker, sorte negle og nylagte løg

AU Garden, der bliver anlagt på hjørnet af Trøjborgvej og Nordre Ringgade, er i modsætning til Fælleshaven Greenshare udelukkende for studerende og medarbejdere ved AU.