Omnibus prik

Lynkursus: Sådan skriver du et godt debatindlæg (og får gratis aftensmad)

Universitetsavisen Omnibus inviterer til gratis lynkursus, hvor du får konkrete tips til, hvordan du skriver gode, skarpe og relevante debatindlæg. På kurset møder du Miriam Kroman Brems, der er ph.d.-studerende ved AU og tidligere træner ved Politikens Kritikerskole, og Marie Groth Andersen, der er redaktør ved Omnibus. Arrangementet er for studerende ved AU.

Der er mange måder at sige sin mening på. På Omnibus' lynkursus får du input til, hvordan du rammer tasterne og skriver et debatindlæg, hvor dit budskab går klart igennem. Foto: Louise Thrane Jensen
Miriam Kroman Brems er ph.d.-studerende ved Afdeling for Medievidenskab og Journalistik ved Aarhus Universitet og har tidligere været træner på Politikens Kritikerskole og er rutineret debatskribent. Foto: Privat
Marie Groth Andersen er redaktør ved universitetsavisen Omnibus og journalist/cand.public. Foto: Lise Balsby Foto: Lise Balsby

”Til kritikere af Kapsejladsen – tag en hovedpinepille, og gå hjem og læg jer!”

Giv os det mundtlige specialeforsvar tilbage – giv os fejringen tilbage!

”Opråb fra studenterpolitiker: Politikerne drukner os i udspil – det kan få kampgejsten til at brænde ud”

Det er overskrifterne på nogle af de debatindlæg, studerende har skrevet og fået bragt i Omnibus det sidste halve år. Og vi vil gerne have endnu flere! 

Derfor afholder vi tirsdag den 29. november et lynkursus, hvor du kan blive klogere på, hvordan du skriver et godt debatindlæg – og ikke mindst, hvordan du skærper din idé og din tekst, så din pointe bliver hørt. Uden at det tager al din tid og bliver uoverskueligt. 

Kurset er for alle studerende ved Aarhus Universitet, som uanset uddannelse gerne vil styrkes i at deltage i den offentlige debat. 

Program 

16.15: Velkommen til – tag en kop kaffe, smæk benene op, og lyt

16.20: Debat i Omnibus: Rammer, regler og redigering – kort er godt!

16.30: Lynkursus i at skrive det gode debatindlæg: Hvordan får man idéen? Hvordan bygger man det op? Hvordan gør man sproget lækkert? Do’s and don’ts.

17.15: Fra idé til indlæg: Har du en idé i skuffen? Tag den med, og få gode indspark til, hvordan du arbejder videre med den – og måske får den bragt i Omnibus

17.30: Pizza   

Hvornår: Tirsdag 29. november kl. 16.15-17.30 (herefter serverer vi pizza)
Hvor: Omnibus’ redaktion, Carl Holst-Knudsens Vej 8, bygning 1310, 1. sal (og online via Zoom - vi sender link efter tilmelding)
Tilmelding: Senest 28. november kl. 12, skriv til omnibus@au.dk – det er gratis at deltage

Mød

  • Miriam Kroman Brems: Uddannet i analytisk journalistik og ph.d.-studerende ved Afdeling for Medievidenskab og Journalistik ved Aarhus Universitet. Har tidligere været træner på Politikens Kritikerskole, deltaget i DM i debat og afholdt en række workshops om debatindlæg. Tidligere studenterreporter ved Omnibus, blogger i Magisterbladet og ikke mindst forfatter til adskillige debatindlæg bragt i medier som Politiken og Jyllands-Posten.
  • Marie Groth Andersen: Redaktør ved Omnibus, journalist og cand.public.