Monte Carlo elsker AU

Kampen om Det Gyldne Bækken styres for andet år i træk af Esben Bjerre og Peter Falktoft – bedre kendt som Monte Carlo. Kommentatorerne vil underholde tilskuerne med deres skarpe, flabede og sarkastiske bemærkninger, mens Kapsejladsen løber af stablen. Omnibus har kontaktet den populære radio-duo for at sikre sig, at de er klar til at påtage sig det store ansvar – de lover at huske det gode humør og medbringe konfetti.

Drengene fra Monte Carlo er klar til endnu en tørn som konferenciers ved Kapsejladsen: ”Men nu er det heldigvis ikke os, der er centrum, men når det så er sagt, er det selvfølgelig os, der er i centrum.” Foto: Jesper Rais

I har æren af at være succesen, der blev gentaget. Stiger succesen jer til hovedet?

"Uden tvivl. Men vi forsøger ihærdigt at holde det i skak."

AU elsker åbenlyst Monte Carlo – er kærligheden gengældt?

"I allerhøjeste grad. Langt flottere end KU, færre hurtige typer end på SDU, og ja, RUC og AAU må jo gøre, hvad de vil, det har vi ikke rigtigt noget at gøre med. Vi elsker Aarhus – især med dobbelt-a og Wammen.  Uniparken er det skønneste sted i hele kongeriget – og helt sikkert det eneste sted, hvor man finder så stor en koncentration af unge mennesker, som ikke lader sig forføre af laveste fællesnævner. Det er det tætteste, man kommer på en personificering af vores målgruppe – hvis vi da havde en sådan. Vi føler os mere hjemme i Uniparken end i DR-Byen."

Hvordan har sådan et par prisvindende radioværter og verdensmænd som jer det med at være centrum i en begivenhed, der hovedsageligt består af mudret søvand, alkohol, ande-fæces og studerende med solstik (og det, der er værre)?

"Som fisk i havet. Det er jo elegant kamufleret i akademiske omgivelser – fuldstændig ligesom DR. Men nu er det heldigvis ikke os, der er centrum, men når det så er sagt, er det selvfølgelig os, der er i centrum."

Hvad gør Kapsejladsen speciel og giver jer lyst til at komme igen?

"Historien, rammerne, menneskene og festen. Det er svært ikke at blive lidt imponeret, når man står og kigger på 25.000 unge mennesker, som hujer, synger, klapper, drikker og det, der er værre. Man har næsten lyst til at sætte et TV-2-nummer på. Ildhuen er utrolig. Vi løber tør for superlativer nu …"

Hvad kan de ølmarinerede tilskuere forvente sig af den dynamiske radio-duo i år?

"Begejstring, fart på og godt humør. Vi har forberedt os ekstra grundigt i år."

Hvordan bliver I klar til at fyre den af foran en kogende universitetspark?

"Det bliver man aldrig. Og så har vi konfetti med."

Husk nu det gode humør!

"Bare rolig."