”Ole formår at gøre læring til leg”

Hvert år arrangerer Medicinerrådet en internetafstemning blandt de studerende om årets underviser på medicin. Igen år blev det professor Ole Bækgaard Nielsen, der ud over den flotte titel som årets underviser 2013 også modtager en præmie på 25.000 kroner. Oles inspirerende undervisning i respirationsfysiologi, hvor han blandt andet ikke er bleg for at inddrage balloner og regnbuefarvede fjedre, har indbragt ham titlen for tredje gang.

Prisen som årets underviser på medicin gik for tredje gang til professor i biomedicin Ole Bækgaard Nielsen (th), der blandt andet formår at formidle respirationsfysiologi på en forståelig måde ved hjælp af balloner og spiralfjedre. Her ses han ved prisoverrækkelsen sammen med dekan på Health Allan Flyvbjerg. Foto: Maria Randima

Grunden til, at professor i biomedicin Ole Bækgaard Nielsen for tredje gang skal være årets underviser, er hans pædagogiske og særegne tilgang til faget, mener de studerende. De har ved afstemningen kunnet kommentere på, hvorfor han har fået deres stemme.

En studerende skrev blandt andet:

”Ole formår at gøre læring til leg. Via rekvisitter formår han at formidle den svære lungefysiologi på en måde, der gør det lettere at forstå den. Det er prisværdigt.”

En anden roser også hans brug af rekvisitter:

”Han formåede at bruge forskellige hjælpemidler, hvilket hjalp med forståelsen af de forskellige emner. Respirationsfysiologi blev lige pludselig meget sjovere at lære, når der blev taget balloner og en regnbuefarvet fjeder med.”

Og den kreative tilgang giver pote:

 ”Efter to år husker jeg stadig hans forelæsninger.”

God undervisning er vigtig

Ole Bækgaard Nielsen selv er stolt over titlen, men tilføjer ydmygt, at det lige så godt kunne være en af hans andre dygtige kolleger. Han påpeger, at deres fag generelt får gode evalueringer af de studerende.

”Jeg er glad for, at min undervisning er en af de rigtige veje at gå, og at prisen sætter fokus på undervisningskvalitet, hvilket er vigtigt for universitetet.”

Hvad de 25.000 kroner skal bruges til, har han dog ikke besluttet endnu.