Psykologisk Revy 2016 spidder selfie-generationen

Årets udgave af Psykologisk Revy er skudt i gang, og Omnibus har sendt to revyentusiastiske studerende afsted til den første forestilling for at anmelde ’Der er noget i luften’. De roser revyen for flotte kostumer, god energi og skarpe sketch med portrætter af en ung generation med hang til selfies og Pokémon GO. Anmelderne er til gengæld splittede i forhold til de interne jokes, som kører på undervisere og teorier fra psykologistudiet.

Psykologisk Revy satte med 'Der er noget i luften' i år spot på selfie-generationen. Foto: Carmen Amanda Wangberg Rodriguez
Haj og Kajs platte bogstavrim tog kegler hos anmelderne. Foto: Carmen Amanda Wangberg Rodriguez
Revyen får ros for sine flotte kostumer. Det er tydeligt at se, der ligger meget arbejde bag, mener anmelderne. Foto: Carmen Amanda Wangberg Rodriguez
At dømme ud fra publikums reaktion, syntes de fleste at kunne genkende den der akavede tavshed, der opstår, når man møder en gammel, lidt selvoptaget klassekammerat ved et busstoppested, som man ikke lige ved, hvad man skal tale med om, indtil bussen kommer. Foto: Carmen Amanda Wangberg Rodriguez
Dramaturgistuderende Mads Andersen og psykologistuderende Anna Møller Sparvath er enige om, at dette års udgave af Psykologisk Revy fortjener 4 ud af 5 stjerner. Foto: Lea Laursen Pasgaard

Anmeldt af: Mads Andersen, dramaturgistuderende på 1. år af kandidaten, og Anna Møller Sparvath, psykologistuderende på 1. semester

Musik: Fed energi fra band og sangere

Musikken var rigtig god. De var alle sammen meget musikalske, og det var dejligt med noget saxofon, fløjte og violin. De gav den gas, havde god energi og smilede – både når de var på, og når de ikke spillede. Skal anmelderne pege på noget, der trækker lidt ned, så er det, at koret nogle gange sang lidt falsk. De er selvfølgelig ikke professionelle, og af og til var deres harmonier rigtig gode, men det kunne være blevet rigtig godt, hvis de havde øvet lidt mere.

LÆS OGSÅ: Guide: Studenterrevyer på AU

LÆS OGSÅ: Medicinerrevyen 2016: Flot show, men mere sjov, tak!

Skuespil: Glæden kom ud over scenen

 
Anmelderne er enige om, at skuespillerne havde en fed energi på scenen og gjorde det godt. Anna kan – fra sit ’amatør-anmeldersynspunkt’ – ikke finde noget at sætte en finger på og vurderer derfor skuespillet til en 5’er. Mads giver skuespillerne 4, fordi han ikke var blown away, men kvitterer med 4 stjerner for god energi, gejst og den glæde, de gik på scenen med.

Scenografi, kostumer, rekvisitter: Flotte fugle, mange sceneskift



Kostumerne var rigtig flotte, og anmelderne var især vilde med haj og kaj-kostumerne og fuglene. Der lå et rigtig stort arbejde bag. Anna synes, det fungerede godt, at de, der kom ind og fjernede rekvisitterne mellem de forskellige sketch, var i arbejdstøj. Det betød, at de blev en del af showet. Mads synes modsat Anna, at det fyldte for meget, at rekvisitterne meget ofte blev taget ind og ud, men anmelderne ender alligevel begge med at kaste 5 stjerner efter psykologerne i denne kategori.

Sketch og sange – er det sjovt? Rammende kritik af selfie-kulturen

Flere af sketchene var interne og spiller på kendskabet til undervisere på Psykologi og psykologiske teorier, og de morede derfor ikke de to anmeldere lige meget. Mads ville gerne have haft flere sketch, alle kunne være med på. Som psykologistuderende synes Anna, det var fedt, at revyen på uhøjtidelig vis gjorde lidt grin med det til tider alvorlige psykologistudie. Anmelderne er enige om, at pointen i en sketch om unges afhængighed af mobiltelefoner blev leveret lidt for sent, hvilket skabte forvirring, men de synes overordnet, at sketchene spændte bredt og var gode. De fremhæver især sketchen med den bogstavrimende haj og Kaj (fra Kaj og Andrea), som var plat på den gode måde, og andre mere samfundskritiske sketch ramte plet i forhold til den unge generations afhængighed af sociale medier og selfiekultur. Også en sketch om statsminister Lars Løkke, der vil skære i SU’en, får roser med på vejen.

Om anmeldelsen

Hvert år parkerer studerende flere steder på AU studiebøgerne for at betræde de skrå brædder og levere spiddende jokes, sange og sketch om det forgangne års begivenheder i ind- og udland. Referencerne i studenterrevyerne er nogle steder mere interne end andre, men alle revyer garanterer gode grin og højt humør.

Omnibus har søsat projekt ’Anmeld Studenterrevyer’, hvor et anmelderkorps bestående af en dramaturgistuderende og en studerende fra det pågældende studie, revyen primært er knyttet til, giver deres uforbeholdne mening om musik, skuespillere og sketch i de forskellige revyer på AU. Anmelderne er med på præmissen om, at det er amatørrevyer, de anmelder. Anmeldelsen kan godt fremhæve enkeltpersoner positivt, men har ikke til formål at sable nogen ned. Karakterer gives i forskellige kategorier på en skala fra 1 til 5.

Arrangerer du, eller kender du en revy, som vi bør anmelde?

Skriv til: omnibus@au.dk

Musikere og kor gik på scenen i en underholdende sketch, hvor de spillede kazoo. Det var ifølge anmelderne et godt træk, at bandet på denne måde blev fremhævet og inddraget i revyen på en anden måde, end hvis de ”blot” havde stået ude i siden under hele revyen. 

Konklusion: Gennemført revy, der dog taler mest til psykologerne

I det store hele synes anmelderne, at det var en rigtig god og gennemført revy. Der var lidt for enhver smag, og både band og de flot udklædte skuespillere havde en god energi og var på under hele forestillingen. Det, der dog trækker lidt ned, er, at der var et par sketch, der ikke sad helt i skabet, og nogle steder, hvor koret ikke sang helt rent. På første række var det desuden lidt svært at høre, hvad skuespillerne sang, og det fungerede samtidig heller ikke så godt, at sangene var tekstede på en storskærm. Opmærksomheden flyttede fra scene til skærm, og begge anmeldere var enige om, at det var ærgerligt – også fordi man som publikum kom til at læse teksten forud for selve sangen.