Omnibus prik

Skal forskningsåret fortsat være en mulighed for alle medicinstuderende?

Lise Wogensen, prodekan for talent og leder af ph.d.-skolen på Health, vil have en diskussion om, hvorvidt det fortsat skal være en mulighed for alle medicinstuderende at tage et forskningsår.

Foto: Maria Randima
Lise Wogensen, prodekan for talent og leder af ph.d.-skolen på Health. Foto: Lars Kruse

Antallet af medicinstuderende, der vælger at tage et forskningsår, stiger år for år. Og det er en af grundene til, at Lise Wogensen lægger op til en diskussion med blandt andre de studerende og vejlederne.


»Den stigende efterspørgsel gør, at vi må spørge os selv, om der er tilstrækkelig plads til akademisk refleksion på den formaliserede uddannelse. Og vi bliver også nødt til at forholde os til, at vi som konsekvens af fremdriftsreformen mister godtgørelsesbonus for hver studerende, der vælger at tage et forskningsår,« siger Lise Wogensen.


Hun understreger dog, at den væsentligste grund til en diskussion er at få defineret, hvad der først og fremmest bør være formålet med et forskningsår.


»Vi har netop fået lavet både en kvantitativ og en kvalitativ undersøgelse af, hvad de studerende får ud af et forskningsår. Og resultaterne af undersøgelserne skal vi nu have studeret, og det er også på baggrund af dem, at vi skal have taget diskussionen,« siger Lise Wogensen, som forestiller
sig, at diskussionen enten bliver i efteråret eller i foråret.


Fakta

Cirka 480 medicinstuderende indskrives hvert år på Health. 129 medicinstuderende begyndte et forskningsår sidste år, og efter den første af i alt to årlige ansøgningsrunder er ca. 74 medicinstuderende indskrevet til et forskningsår i år.


Kilde: Forskeruddannelsen, Health