Statsansatte siger ja til ny overenskomst

De ansatte i staten, herunder ansatte ved Aarhus Universitet, har ved en urafstemning sagt ja til den nye overenskomst, som blev forhandlet på plads i begyndelsen af februar. Aftalen sikrer blandt andet lønforbedringer, ny seniorbonus og bedre barselsvilkår for medarbejdere i tidsbegrænsede stillinger.

De ansatte i staten har vendt tomlen opad til ny overenskomst, som dermed gælder fra 1. april og tre år frem. Grafik: Colourbox

De ansatte i staten har ved en urafstemning vendt tomlen opad til den overenskomstaftale, der i begyndelsen af februar blev forhandlet på plads mellem chefforhandler for statens ansatte, formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), Rita Bundgaard, og skatteminister Morten Bødskov (S). 

Aftalen sikrer de statsansatte en lønstigning på 4,42 procent, som udmøntes over en treårig periode. Derudover indeholder den blandt andet også en forhøjelse af lektortillægget, en seniorbonus til medarbejdere over 62 år og bedre barselsvilkår til medarbejdere i tidsbegrænsede ansættelser, for eksempel ph.d.-studerende, postdocer og adjunkter. 

LÆS OGSÅ: Ny overenskomst for medarbejdere i staten er på plads

Den nye overenskomst gælder i tre år fra 1. april 2021.