Studerende efter 42 eksamener: Her er mine bedste råd

Amalie Stokholm er ph.d.-studerende og i gang med sin 17. eksamensperiode på AU. Her får du hendes bedste råd til, hvordan du kommer levende gennem eksamensperioden.

Amalie Stokholm har været 17. eksamensperioder igennem, og er derfor ved at have ret godt styr på teknikken.
I januar måned sætter Omnibus fokus på eksamen på AU. Grafik: Astrid Reitzel.

Det er de færreste, der nyder at gå til eksamen, og i AU’s studielivsundersøgelse fra 2017 svarer 38 procent af de studerende, at de altid eller ofte oplever stærke symptomer på stress i forbindelse med eksamen, såsom hjertebanken, hovedpine og angst.

Hvis der er nogen, der kender til eksamenspres, er det Amalie Stokholm. Hun har en bachelor i fysik og er nu ph.d.-studerende i astrofysik på en 4+4-ordning, hvor hun er i gang med sidste semester af sin kandidat. I løbet af sine 9 semestre på AU har hun været igennem 17 eksamensperioder og 42 eksamener, og hun er derfor ved at have ret godt styr på teknikken.

Blandt andet råder hun andre studerende til at undgå at spilde tid på at lede efter svar på nettet eller i bøgerne, og i stedet spørge medstuderende, underviser eller instruktor om hjælp.

Man skal også huske, at åbenbaringen snarere kommer i pausen ved kaffemaskinen, end mens man forsøger at stirre den frem af bøgerne. Og så argumenterer hun for, at man skal drikke en øl med vennerne, når eksamenen er slut – også selvom der venter en til ugen efter.

#1 Læg en læseplan

#2 Spørg om hjælp

#3 Hold pauser

#4 Sæt punktum

Hør Amalie Stokholm uddybe sine råd i videoen: