Studerende konkurrerer i social innovation

Til marts holder den frivillige, studenterdrevne organisation FOSIA (Forum for Social Innovation Aarhus) for tredje år i streg sin case competition for 100 studerende fra videregående uddannelser i hele landet. Organisationen fokuserer på at bygge bro mellem de studerendes teoretiske viden og lade dem bruge den på cases fra virkeligheden.

Logo: Fosia

Selvom organisationen ikke har mange år på bagen, er det alligevel et populært initiativ, der kan trække ”case-stillere” som Arla og Lemvig Kommune.

Løse sociale udfordringer

»I verden er der mange udfordringer af social og miljømæssig karakter. For at løse dem er der behov for nytænkning. Vi vil gerne have vores medstuderende til at indse, at deres teoretiske viden kan være med til at løse udfordringerne,« fortæller bestyrelsesmedlem Jonas Kjærgaard Thodsen fra statskundskab.

»Derudover skaber samarbejde værdi. Det er spændende at se, at det skaber værdi for deltagerne, men også samfundsmæssigt og økonomisk,« tilføjer Louise Balslev fra digital design, der er frivillig i FOSIA.

Konkurrence om den gode idé

Bestyrelsesmedlem Eva Larsen, der studerer statskundskab, fortæller om dagen, hvor det hele går løs.

»Vi starter dagen med, at de tre forskellige cases præsenteres, og bagefter vælger de studerende, hvilken de vil arbejde med. Efter en dag med idéudvikling skal de fremlægge deres løsning på problemet. Vores dommere og case-stillere vælger en vindergruppe for hver case.«

Kan bruges i virkeligheden

»Case-stillerne tager de gode idéer til sig og bruger dem. Vinderne fra 2013 har lavet et projekt med 30 frivillige på baggrund af deres gode idé til social sundhed. Gruppen vandt konkurrencen om at hjælpe socialt udsatte med at forstå sundhedssystemet,« tilføjer Jonas Kjærgaard Thodsen.


Er du interesseret i at lære FOSIA bedre at kende, kan du finde dem på Facebook eller deres hjemmeside.