Omnibus prik

Top 10: Mest populære uddannelser på AU

Medicin, Psykologi og Jura er igen de mest søgte uddannelser ved Aarhus Universitet, som i alt har modtaget 27.300 ansøgninger i år. En tredjedel af ansøgningerne er rettet mod en uddannelse på fakultetet Aarhus BSS. Ingen naturvidenskabelige uddannelser har fundet vej til top 10.

.
Klik for at forstørre. Kilde: Foreløbige KOT-opgørelse. Omfatter ansøgninger til Kvote 1 og Kvote 2. Opgjort 5. juli 2018.

Aarhus Universitet har samlet modtaget i alt 27.300 ansøgninger fra håbefulde ansøgere. Heraf er 10.300 fra ansøgere, der har en uddannelse på AU som første prioritet. Og universitetet oplever i år en fremgang i det samlede antal ansøgninger på 2,3 procent.  

Den hvide kittel er populær

Mange unge drømmer fortsat om at trække i den hvide kittel. Igen er Medicin den markant mest populære uddannelse på Aarhus Universitet og har fået 2.698 ansøgninger. Dernæst følger drømmen om at blive henholdsvis psykolog eller jurist. 

Flest uddannelser på Aarhus BSS i top 10

Fakultetet Aarhus BSS har modtaget over en tredjedel af ansøgningerne til AU. Syv af fakultetets uddannelser ligger i top 10. Fakultetet Health er ud over Medicin repræsenteret på top 10 med odontologi-uddannelsen, så tandlæge-drømmen er også populær blandt de unge. Det humanistiske fakultet Arts har også lige sneget sig ind på top 10-listen med Antropologi-uddannelsen. Mens der igen i år ikke er naturvidenskabelige uddannelser på top 10-listen.

Både fremgang og tilbagegang blandt ingeniøruddannelser

Blandt de uddannelser, der oplever den største procentvise fremgang i antal ansøgninger, finder man ingeniøruddannelser som diplomingeniør (Kemi) og uddannelsen elektrisk energiteknologi (tidligere stærkstrømsingeniør). Omvendt er der et fald i antallet af ansøgninger til ingeniøruddannelser som bygningsdesigningeniør (vinterstart) og Maskinteknik, den tidligere maskiningeniør-uddannelse (vinterstart).

Den mest populære naturvidenskabelige uddannelse er i år datalogi, der har fået 385 ansøgninger. Derudover er Biologi og Molekylær Medicin populære naturvidenskabelige uddannelser, som også oplever fremgang i antallet af ansøgninger i forhold til sidste år.

Den 28. juli får de håbefulde ansøgere svar på, om de er blevet optaget på en uddannelse - og i givet fald hvilken.