Omnibus prik

Tre studiemiljøer fra AU nomineret til Byens Bedste-awards

Sidste år måtte fakultetet Aarhus BSS og medicinstudiet se kåringen som ’bedste studiemiljø’ gå til VIA University College’s campus i Ceresbyen, da Århus Stiftstidende uddelte Byens Bedste-awards. Nu er medicinstudiet igen blandt de nominerede, og idrætsvidenskab og Navitas er i år også at finde blandt de nominerede.

Foto: Roar Lava Paaske

Det plejer at være butikker, restauranter og caféer, der dyster om at blive byens bedste, når Århus Stiftstidende traditionen tro uddeler Byens Bedste-awards. Men sidste år blev kategorien ’bedste studiemiljø’ oprettet for at hylde de mange studiefællesskaber, der eksisterer rundt om på uddannelsesinstitutionerne i Danmarks største studieby.

Blandt de nominerede var flere studiemiljøer på Aarhus Universitet, nemlig medicinstudiet og fakultetet Aarhus BSS.

Det vakte dengang stor begejstring hos blandt andre studieleder for cand.merc. og cand.soc., Lars Esbjerg, som repræsenterede Aarhu BSS-fakultetet på kåringsdagen 17. august, hvor han udtalte til Omnibus:

”Jeg ser nomineringen som udtryk for en anerkendelse af det arbejde, vi gør for at skabe gode rammer for de studerende, og som et resultat af alt det arbejde, mange studerende lægger i de forskellige studenterforeninger,”

Kapsejladsen og to studiemiljøer på AU er nomineret til ’Byens Bedste’-awards 

Både Aarhus BSS og medicinstudiet måtte sidste år se sig slået af VIA University’s campus i Ceresbyen, og i år er Aarhus BSS ikke blandt de nominerende. Men medicinstudiet har til gengæld mulighed for at tage revanche, eftersom de igen i år er nomineret i kategorien, og med dem har to andre studiemiljøer fra Aarhus Universitet også fået en plads på nomineringslisten.

Der er tale om henholdsvis studiemiljøet på idrætsvidenskab på Institut for folkesundhed samt studiemiljøet på Navitas, hvor AU’s diplom- og civilingeniøruddannelser i bygningsdesign, byggeri og maskinteknik har hjemme sammen med Aarhus Maskinmesterskole.

De andre nominerede i kategorien er Arkitektskolen Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium.

Kapsejladsen triumferede

AU gik dog ikke helt tomhændede hjem fra sidste års awardshow. For Kapsejladsen – Kampen om det gyldne bækken var blandt de nominerede i kategorien ’bedste kulturoplevelse’ og hev tilmed sejren hjem lige for næsen af kulturkanoner som SPOT Festival, ARoS og Thomas Helmig.

Byens Bedste kulturoplevelse 2023: Og vinderen er ... Kapsejladsen!

I år er der ingen kategori, som kårer den bedste kulturoplevelse, og Kapsejladsen skal derfor ikke forsvare titlen. I stedet kåres henholdsvis den bedste familieoplvelse, teateroplevelse og musikoplevelse. 

Spændingen udløses til august

Byens Bedste Awards er arrangeret og afholdt af Århus Stiftstidende, og i år er det 18. gang, at avisen inviterer foreninger, forretninger og fællesskaber en tur i Tivoli Friheden for at hylde og kåre alle dem, som på hver sin måde bidrager til det Aarhusianske bymiljø.

Det store kåringsshow i Tivoli Friheden, hvor vinderne i de i alt 16 kategorier afsløres, finder sted 24. august. Og man kan stemme på de nominerede frem til 7. august kl. 12.